fbpx

Monday 05 November 2018

Tickets

Nubya Garcia

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 19,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Maandag 5 november staat een van de grootste talenten uit de UK-jazz-scene in BIRD. Laten we haar dan ook introduceren met een quote van de grote baas van het Londense Brownswood Recordings en onze muzikale soulmate, Gilles Peterson:

“Brilliant, brilliant saxophonist…creating a lot of waves”.

Noem die waves gerust vloedgolven, want ze reiken onderhand tot over de Noordzee. Nubya speelde zichzelf de laatste jaren in de picture met haar vele samenwerkingen (met o.a. het award-winning Nérija en Maisha) en de indrukwekkende solo-efforts Nubya’s Five en When We Are. Misschien nog wel belangrijker is haar bijdrage aan de era-defining compilatie We Out Here. Op het door Shabaka Hutchings’ gecureerde album speelt Nubya, samen op 5 van de 9 tracks. En om je stapel luister-huiswerk nog wat groter te maken, speelt ze ook op de laatste plaat van Makaya McCraven (en ja, die staat dit jaar ook in BIRD). So… study hard, de overhoring is op maandag 5 november. 😉

Article

UK-jazz (🇬🇧) takeover in BIRD

De bustling UK-scene maakt een oversteek naar BIRD. Witness the sickness!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 23 October

Ryan Porter BIRD Rotterdam

Ryan Porter

Trombonist Ryan Porter komt op woensdag 23 oktober naar BIRD en neemt mee: een gloednieuwe plaat, BIRDbekende Kamasi Washington en zijn posse, de West Coast Get Down.

past

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.