Saturday 22 October 2016

360 Degrees

Louie Vega, Red Greg & Mr. Mendel

Start

23:00

Ticket prices

€ 13,- (early BIRD) / € 16,- (pre-sale & door)

360 Degrees is jarig! Deze avond bestaat 360 Degrees vier jaar en dat vieren we met een wel heel bijzondere line-up: Louie Vega, Red Greg en Mr. Mendel.

Louie Vega

Dat we Louie Vega te gast hebben is een droom die uitkomt! Vega werd geboren in de Bronx in een muzikale familie. Zijn vader was jazzsaxofonist en zijn oom was latinlegende Héctor Lavoe. Louie begon al op jonge leeftijd met draaien, zo’n jonge leeftijd dat hij bij de clubs waarin hij speelde eigenlijk niet naar binnen mocht (vandaar ook de bijnaam ‘Little’). In de vroege jaren negentig releasde hij een aantal hitproducties, waaronder ‘Ride on the Rhythm’ met Marc Anthony. In dezelfde periode begon hij met hiphophead Kenny “Dope” Gonzalez het producersteam Masters at Work. Het duo bracht een groot aantal klassieke tracks en remixes uit, werkte samen met Jamiroquai, Tito Puente en Luther Vandross en creëerde de legendarische albums Nuyorican Soul en Our Time is Coming. Op dit moment runt Louie zijn eigen label, Vega Records, en dj’t hij over de hele wereld.

Red Greg

Red Greg groeide op in Oost-Londen en begon met dj’en nadat hij geïnspireerd raakte door lokale helden Froggy en Derek B. De eerste jaren draaide hij vooral funk, soul, gogo, house en acid, maar later werd hij verliefd op disco en boogie, twee genres die sindsdien als een rode draad door zijn sets lopen.

Mr. Mendel

Mendels eerste invloed was, zoals bij velen van zijn generatie, hiphop. Later, toen hij begon te werken bij de Amsterdamse platenzaak Waxwell, werd zijn horizon steeds breder. Inmiddels laveren zijn sets van brasil naar soul en disco naar house.

Natuurlijk zal resident Thelonious net als altijd het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds.

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 October

Real El Canario BIRD Rotterdam

Real El Canario

BIRD is jarig en dat betekent trakteren. En do we have a treat for you: Real El Canario!

Friday 26 October

Ge-Ology BIRD Rotterdam

Ge-ology

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes gemaakt worden.

Friday 30 November

Andres BIRD Rotterdam

Andrés

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]