fbpx

Friday 02 October 2015

Karsu

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)

Tickets

In een paar jaar tijd van serveerster-slash-pianiste in het restaurant van haar vader naar het legendarische podium van de Carnegie Hall in New York. Dat doen niet veel muzikanten de jonge Karsu na. Maar dit muzikale wonder met Turkse roots is gelukkig nog lang niet uitgespeeld. Op deze vrijdagavond brengt ze namelijk haar splinternieuwe album Colors ten gehore in BIRD.

Van De Pijp naar New York

Karsu, die liefkozend de Nederlandse Norah Jones wordt genoemd, begon haar opmerkelijke carrière toen ze pas zeven jaar oud was. Ze begon met de grote pianoklassiekers als Chopin en Beethoven, maar kwam er tijdens een talentenshow achter dat ze ook niet onaardig kon zingen (een understatement). Na flink wat avonden pianospelen en zingen in het restaurant van haar vader in De Pijp, volgden steeds grotere podia met als climax optredens op plekken als Carnegie Hall, Istanbul Jazz Festival en North Sea Jazz Festival. Filmmaker Mercedes Stalenhoef kreeg lucht van dit bijzondere muzikale avontuur en begon Karsu op de voet te volgen. Vijf jaar footage resulteerde in de documentaire Karsu. I Hide A Secret.

Kleur bekennen

Na het live-album Live aan ’t IJ uit 2010 en de jazzy debuutplaat Confessions uit 2012, is onlangs Colors verschenen. En die naam is niet uit de lucht komen vallen. Karsu schildert met invloeden en stijlen alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Hoewel jazz het genre is waar ze zich het meest in thuis voelt – ‘in klassiek kan ik geen nootje aanpassen’ – zijn er ook poppy invloeden terug te vinden op dit half Engelse en half Turkse album. Alle tracks schreef Karsu of zelf of samen met producersduo Nelson & Djosa, dat eerder al samenwerkte met Giovanca en Ntjam Rosie.

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van […]

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!