fbpx

Friday 02 October 2015

Karsu

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)

Tickets

In een paar jaar tijd van serveerster-slash-pianiste in het restaurant van haar vader naar het legendarische podium van de Carnegie Hall in New York. Dat doen niet veel muzikanten de jonge Karsu na. Maar dit muzikale wonder met Turkse roots is gelukkig nog lang niet uitgespeeld. Op deze vrijdagavond brengt ze namelijk haar splinternieuwe album Colors ten gehore in BIRD.

Van De Pijp naar New York

Karsu, die liefkozend de Nederlandse Norah Jones wordt genoemd, begon haar opmerkelijke carrière toen ze pas zeven jaar oud was. Ze begon met de grote pianoklassiekers als Chopin en Beethoven, maar kwam er tijdens een talentenshow achter dat ze ook niet onaardig kon zingen (een understatement). Na flink wat avonden pianospelen en zingen in het restaurant van haar vader in De Pijp, volgden steeds grotere podia met als climax optredens op plekken als Carnegie Hall, Istanbul Jazz Festival en North Sea Jazz Festival. Filmmaker Mercedes Stalenhoef kreeg lucht van dit bijzondere muzikale avontuur en begon Karsu op de voet te volgen. Vijf jaar footage resulteerde in de documentaire Karsu. I Hide A Secret.

Kleur bekennen

Na het live-album Live aan ’t IJ uit 2010 en de jazzy debuutplaat Confessions uit 2012, is onlangs Colors verschenen. En die naam is niet uit de lucht komen vallen. Karsu schildert met invloeden en stijlen alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Hoewel jazz het genre is waar ze zich het meest in thuis voelt – ‘in klassiek kan ik geen nootje aanpassen’ – zijn er ook poppy invloeden terug te vinden op dit half Engelse en half Turkse album. Alle tracks schreef Karsu of zelf of samen met producersduo Nelson & Djosa, dat eerder al samenwerkte met Giovanca en Ntjam Rosie.

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Wednesday 06 November

Angel Bat Dawid BIRD Rotterdam

Angel Bat Dawid

Chicago’s sprituele jazz-savior, Angel Bat Dawid, komt naar Rotterdam! De klarinettist, zangeres en muzikale waarzegster groeide binnen no-time uit tot […]

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.