fbpx

Saturday 04 June 2016

Sold Out

360 Degrees

Jungle By Night

w/ Awesome Tapes from Africa

Start

20:30 (door: 20:00)

Ticket prices

Er zijn alleen nog tickets te koop voor de afterparty met Awesome Tapes From Africa.

Sold Out

De negenkoppige afrobeat-hype Jungle By Night staat voor de tweede keer in BIRD! Deze instantfestivalhitmachine speelde eerder Lowlands, Dour, Rough Trade, Sziget en BIRD plat. Vorig jaar hield het dak het maar net, dus dat wordt nog spannend.

Ethiopische vibes, Turkse bezweringen en West Coast-hiphop

In de voetsporen van de grote Fela Kuti combineert Jungle By Night percussie, blazers en funky Rhodesstijlen van over de hele wereld. Ethiopische vibes? Check. Turkse bezwerende intro? Staat erop. Jarenzestigpsychedelica en old school West Coast-hiphop Coast? De jongens brengen het alsof ze bij hun geboorte in een grote toverketel met funk zijn gevallen. Want ook al blijft het een jonge band uit Amsterdam, de allure van een wereldact heeft Jungle By Night absoluut.

Blessing van Fela’s zoon

Zo vindt The Gaslamp Killer de mannen “fucking awesome” en Seun Kuti (zoon van Fela) dat “afrobeat to that level just wonderful en impressive” is. En het allermooiste compliment komt van de drummer van Fela Kuti, Tony Allen. Hij noemde de band “the evolution of afrobeat”. De lijst met artiesten waarmee de band samen heeft gewerkt begint ook steeds groter (en grootser) te worden. Van Rich Medina, The Gaslamp Killer, Ebo Taylor en Mulatu Astatke tot Nederlandse muzikanten als Osdorp Posse, Jan Akkerman en Pink Oculus. En ‘in het voorprogramma van The Roots, John Legend en Mayer Hawthorne staan’ kunnen ze ook van hun bucketlist afstrepen. Wij kunnen niet wachten totdat ze ons BIRD komen uitblazen!

Awesome Tapes from Africa

Na het concert kun je meteen door naar de afterparty van 360 Degrees met Awesome Tapes from Africa. Deze dj kwam tijdens zijn studie in Ghana in aanraking met de West-Afrikaanse cassettetapecultuur. Straatverkopers handelen er in cassettebandjes met highlife, Afrikaanse disco, leftfield soul en lokale pop van artiesten die buiten deze regio vrijwel onbekend zijn, maar wel de meest fantastische muziek maken. Awesome Tapes from Africa zet deze traditie voort en toert de wereld rond met deze bijzondere muziek.

Jungle By Night

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 05 November

BOMBINO-BIRD-Rotterdam

Bombino

Maak je klaar voor blues met zand in de groeven. De Nigerijnse saharabluesgitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, is terug in BIRD!

Wednesday 06 November

Angel Bat Dawid BIRD Rotterdam

Angel Bat Dawid

Chicago’s sprituele jazz-savior, Angel Bat Dawid, komt naar Rotterdam! De klarinettist, zangeres en muzikale waarzegster groeide binnen no-time uit tot […]

Friday 08 November

Josey Rebelle BIR Rotterdam

Josey Rebelle

Maak kennis met de uncrowned queen of house: Josey Rebelle! Naast haar wekelijkse sets bij het notoire Rinse FM, waar […]