Saturday 04 June 2016

360 Degrees

Jungle By Night

w/ Awesome Tapes from Africa

Start

20:30 (door: 20:00)

Ticket prices

Er zijn alleen nog tickets te koop voor de afterparty met Awesome Tapes From Africa.

Genre

De negenkoppige afrobeat-hype Jungle By Night staat voor de tweede keer in BIRD! Deze instantfestivalhitmachine speelde eerder Lowlands, Dour, Rough Trade, Sziget en BIRD plat. Vorig jaar hield het dak het maar net, dus dat wordt nog spannend.

Ethiopische vibes, Turkse bezweringen en West Coast-hiphop

In de voetsporen van de grote Fela Kuti combineert Jungle By Night percussie, blazers en funky Rhodesstijlen van over de hele wereld. Ethiopische vibes? Check. Turkse bezwerende intro? Staat erop. Jarenzestigpsychedelica en old school West Coast-hiphop Coast? De jongens brengen het alsof ze bij hun geboorte in een grote toverketel met funk zijn gevallen. Want ook al blijft het een jonge band uit Amsterdam, de allure van een wereldact heeft Jungle By Night absoluut.

Blessing van Fela’s zoon

Zo vindt The Gaslamp Killer de mannen “fucking awesome” en Seun Kuti (zoon van Fela) dat “afrobeat to that level just wonderful en impressive” is. En het allermooiste compliment komt van de drummer van Fela Kuti, Tony Allen. Hij noemde de band “the evolution of afrobeat”. De lijst met artiesten waarmee de band samen heeft gewerkt begint ook steeds groter (en grootser) te worden. Van Rich Medina, The Gaslamp Killer, Ebo Taylor en Mulatu Astatke tot Nederlandse muzikanten als Osdorp Posse, Jan Akkerman en Pink Oculus. En ‘in het voorprogramma van The Roots, John Legend en Mayer Hawthorne staan’ kunnen ze ook van hun bucketlist afstrepen. Wij kunnen niet wachten totdat ze ons BIRD komen uitblazen!

Awesome Tapes from Africa

Na het concert kun je meteen door naar de afterparty van 360 Degrees met Awesome Tapes from Africa. Deze dj kwam tijdens zijn studie in Ghana in aanraking met de West-Afrikaanse cassettetapecultuur. Straatverkopers handelen er in cassettebandjes met highlife, Afrikaanse disco, leftfield soul en lokale pop van artiesten die buiten deze regio vrijwel onbekend zijn, maar wel de meest fantastische muziek maken. Awesome Tapes from Africa zet deze traditie voort en toert de wereld rond met deze bijzondere muziek.

Jungle By Night

View agenda

Have A Look At This

Saturday 04 June

Awesome Tapes from Africa

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]

Saturday 18 June

Nicola Conte Combo

De godfather van de acid jazz, Nicola Conte, is terug in BIRD! Deze Italiaanse dj en producer staat bekend om zijn […]

Saturday 09 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival gloort aan de horizon en dus ook BoogieBall. Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen […]