fbpx

Saturday 30 January 2016

Tickets

All Eyes On:

Gilles Peterson

& Earl Zinger & Volcov

Start

23:00

Ticket prices

€ 12,50 (very early BIRD, sold out!) / € 15,- (early BIRD)/ € 17,50 (pre-sale & door) / € 20,- (combiticket LeFtO (23 jan.) & Gilles Peterson)

Tickets

All Eyes On, dé avond voor hiphop, funk, beats en elektronica, bracht het afgelopen jaar al verschillende internationale dj’s naar BIRD: Dego, Tuxedo, Mr. Scruff, Henry Wu, The Gaslamp Killer, Stretch & Bobbito en Max Graef. Voor de eerste editie van het nieuwe jaar is een wens in vervulling gegaan: Gilles Peterson doet BIRD weer aan en ziet deze keer Earl Zinger en Volcov aan zijn zijde.

Gilles Peterson

Of Gilles Peterson nu de rol van platenbaas, club-dj, radiomaker, curator of platenverzamelaar op zich neemt, zijn liefde voor muziek is altijd drijfveer #1 en zorgt voor een voortdurende en onovertroffen kwaliteit. Hij begon als club-dj in de jaren tachtig en draait nog steeds de hele wereld: Rio de Janeiro, Martinique, Tokio, diverse Europese landen en natuurlijk thuisstad Londen. Als radiomaker, een taak die hij ook al sinds de jaren tachtig vervult, is hij elke zondag tot horen op BBC Radio 6. Hier vult hij drie uur met zijn muzikale evangelie dat zowel James Blake als Theo Parrish als Sun Ra als Flying Lotus predikt. Als platenbaas stond hij aan het hoofd van legendarische labels als Acid Jazz, Talkin’ Loud en tegenwoordig Brownwood Recordings.

Volcov

Net als Gilles Peterson is Volcov een dj die moeiteloos door diverse genres gaat en altijd het beste uit die genres naar boven haalt, of het nu deephouse, techno, broken beats, jazz, boogie of soul is. Volcov is, inderdaad net als Gilles, sinds de jaren tachtig bezig met muziek verzamelen en hij heeft de zaal voor talloze grootheden opgewarmd, waaronder Theo Parrish en Sadar Bahar. Naast dj is hij onder de aliassen Isoul8, Rima en ook Volcov werkzaam als producer en platenbaas van Neroli. Als producer en remixer werkte hij onder meer samen met Osunlade, Domu en Kaidi Tatham.

Earl Zinger

Wie de mc van de avond, Earl Zinger, nou eigenlijk is, blijft een groot mysterie. Interviews worden alleen maar via een tussenpersoon gegeven en in zijn cv staan slechts de vriendschappen met Jack Kerouac, Allen Ginsberg en William S. Burroughs en een (nog) niet bewezen invloed op de muziek van o.a. Bob Marley en Bob Dylan genoemd. Laat je in ieder geval niet in de war brengen door de ex-Galliano-frontman die onder dezelfde naam opereert.

Natuurlijk zal net als tijdens de eerdere edities resident Thelonious jullie alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds.

Line-up

Zaal 1: Gilles Peterson & Earl Zinger
Zaal 2: Volcov

 

Interview

Six Degrees of Gilles Peterson

Als je naar muziekgoeroe Gilles Peterson en de programmering van BIRD in 2016 kijkt, kun je maar één conclusie trekken: […]

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).