fbpx

Thursday 21 November 2019

Fieh

Support: KEES

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,50 (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP € 13,50 (pre-sale only)

Tickets

Fieh (pronounced: ‘fee-ah’) is one to watch. De Noorse band mixt geluiden van Erykah Badu en Ella Fitzgerald met strakke grooves, dirty basslines en silky vocals. Met deze signature sound veroverden ze afgelopen zomer de harten (en oren!) van festivalgangers door heel Europa (o.a. North Sea Jazz Festival en Eurosonic). Eind september dropt de band hun debuut-album Cold Water Burning Skin. Precies op tijd om alle lyrics uit je hoofd te leren voor hun gig op 21 november in BIRD!

Fieh was oorspronkelijk een driekoppige band met Sofie Tollefsbøl als frontzangeres, Andreas Rukan op bass en Ola Øverby op drums. In de loop der jaren is de band uitgegroeid tot een ensemble van acht man sterk, en ze zijn ready om Europa te veroveren. Tijdens hun energieke live-performances mixen ze jazz met pop, soul en r&b. Deze grooves blijven niet onopgemerkt in het buitenland: van alle kanten worden ze gezegend met goeie recensies en zelfs probs van o.a. Sir Elton John en Glass Animals.

Line-up

Sofie Tollefsbøl: vocals
Andreas Rukan: bass
Ola Øverby: drums
Jørgen Kasbo: guitar
Edvard Synnes: keys
Lyder Øvreås Røed: horns & trumpet
Solveig Wang: backing vocals & Moog
Thea Arnesdotter Lien: backing vocals

Support: KEES.

Insider tip

Blijf achteraf vooral hangen want we jammen (gratis) door tijdens BIRDsessions – misschien wel met de leden van Fieh.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 01 March

Nona

Ze is nog in haar vroege twenties, maar heeft nu al de warme, rauwe stem van een doorgewinterde vocaliste. Ze […]

Saturday 07 March

Baby Rose

De Atlanta-based Baby Rose is hét spannendste soul- en r&b-talent van het moment. Haar rauwe, unieke sound is geïnspireerd door […]

Thursday 26 March

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.