fbpx

Thursday 21 November

Fieh

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,50 (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP € 13,50 (pre-sale only)

Tickets

Fieh (pronounced: ‘fee-ah’) is one to watch. De Noorse band mixt geluiden van Erykah Badu en Ella Fitzgerald met strakke grooves, dirty basslines en silky vocals. Met deze signature sound veroverden ze afgelopen zomer de harten (en oren!) van festivalgangers door heel Europa (o.a. North Sea Jazz Festival en Eurosonic). Eind september dropt de band hun debuut-album Cold Water Burning Skin. Precies op tijd om alle lyrics uit je hoofd te leren voor hun gig op 21 november in BIRD!

Fieh was oorspronkelijk een driekoppige band met Sofie Tollefsbøl als frontzangeres, Andreas Rukan op bass en Ola Øverby op drums. In de loop der jaren is de band uitgegroeid tot een ensemble van acht man sterk, en ze zijn ready om Europa te veroveren. Tijdens hun energieke live-performances mixen ze jazz met pop, soul en r&b. Deze grooves blijven niet onopgemerkt in het buitenland: van alle kanten worden ze gezegend met goeie recensies en zelfs probs van o.a. Sir Elton John en Glass Animals.

Line-up

Sofie Tollefsbøl: vocals
Andreas Rukan: bass
Ola Øverby: drums
Jørgen Kasbo: guitar
Edvard Synnes: keys
Lyder Øvreås Røed: horns & trumpet
Solveig Wang: backing vocals & Moog
Thea Arnesdotter Lien: backing vocals

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.