Thursday 24 January

Gratis

BIRDsessions: Winter Residency

Afrodesia

Curated by Jesse Schilderink

Start

22:00

Ticket prices

Genre

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Doe je mee?

Afrodesia

Met onder andere de Rotterdamse percussie-tandem Yannick van ter Beek en Steven Brezet in de gelederen, presenteert BIRDsessions vanavond een stomende, soulful en groovy set van onvervalste afrobeat. Met classics van onder andere Fela Kuti behoort stilstaan deze avond niet tot de mogelijkheden.

Line-up

Jesse Schilderink: tenor saxophone
Emilio Tritto: baritone saxophone
Jordy Kalfsvel: keys
David Bernabela: bass
Yannick van ter Beek: percussion
Steven Brezet: percussion
Tuur Moens: drums

Winter Residency curated by Jesse Schilderink

In 2019 gooien we wat extra flavor in de mix. Hoe? BIRDsessions-stamgast Jesse Schilderink krijgt de hele maand januari carte blanche om zijn dream teams samen te stellen en te presenteren aan jou. Niet alleen om te luisteren maar ook (juist!) om samen mee te spelen. We zien je dus – elke – donderdag in BIRD en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

• Do. 03 jan.: Soundtrack of a Revolution

• Do. 10 jan.: The Tenor Tribute

• Do. 17 jan.: As*best

• Do. 31 jan.: Rotterdam/Trondheim Collective

Interview

Creëren en ontdekken met Jesse Schilderink

Nieuw jaar en nieuwe richting. Vanaf januari 2019 starten we de BIRDsessions Residency. Ieder kwartaal programmeert een wisselende artiest een […]

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]