fbpx

Thursday 24 January

Gratis

BIRDsessions: Winter Residency

Afrodesia

Curated by Jesse Schilderink

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Doe je mee?

Afrodesia

Met onder andere de Rotterdamse percussie-tandem Yannick van ter Beek en Steven Brezet in de gelederen, presenteert BIRDsessions vanavond een stomende, soulful en groovy set van onvervalste afrobeat. Met classics van onder andere Fela Kuti behoort stilstaan deze avond niet tot de mogelijkheden.

Line-up

Jesse Schilderink: tenor saxophone
Emilio Tritto: baritone saxophone
Jordy Kalfsvel: keys
David Bernabela: bass
Yannick van ter Beek: percussion
Steven Brezet: percussion
Tuur Moens: drums

Winter Residency curated by Jesse Schilderink

In 2019 gooien we wat extra flavor in de mix. Hoe? BIRDsessions-stamgast Jesse Schilderink krijgt de hele maand januari carte blanche om zijn dream teams samen te stellen en te presenteren aan jou. Niet alleen om te luisteren maar ook (juist!) om samen mee te spelen. We zien je dus – elke – donderdag in BIRD en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

• Do. 03 jan.: Soundtrack of a Revolution

• Do. 10 jan.: The Tenor Tribute

• Do. 17 jan.: As*best

• Do. 31 jan.: Rotterdam/Trondheim Collective

Interview

Creëren en ontdekken met Jesse Schilderink

Nieuw jaar en nieuwe richting. Vanaf januari 2019 starten we de BIRDsessions Residency. Ieder kwartaal programmeert een wisselende artiest een […]

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).