fbpx

Friday 24 June 2016

All Eyes On:

Rich Medina

Start

23:00

Ticket prices

€ 9- (early BIRD) / € 12,- (pre-sale) / € 15,- (première Against All Tides, panelgesprek & afterparty)

Tickets

All Eyes On is een clubavond met hiphop, funk, beats en elektronica als muzikale roots. De afgelopen jaren bracht All Eyes On artiesten als The Gaslamp Killer, Tuxedo, J-Rocc, LeFtO en Dego naar Rotterdam. Voor de laatste editie van dit seizoen hebben we een oude bekende ingevlogen: b-boy, afrobeatkenner, producer en allround-dj Rich Medina.

Rich Medina

Er zijn weinig dj’s die zoveel bereikt en gedaan hebben als Rich Medina. Hij begon op zijn twaalfde als dj in Philadelphia en stond regelmatig achter de draaitafels met old school hiphophelden zoals Bobbito, Qool DJ Marv en Prince Language. Met een uitstekend gevoel voor timing begon hij in 2001 in het New Yorkse Meatpacking District de Lil’ Ricky’s Rib Shack party, een clubnacht die in het teken stond van funk, soul, hiphop en afro en waar met enige regelmaat Puff Daddy, Kevin Powell, Lord Sear, Mos Def, Talib Kweli en Prince op de dansvloer stonden. Ook was hij een van Q-Tips partners-in-crime tijdens de clubnacht Open in Santos Party House in New York. En dan hebben we het alleen over dj’en gehad. Want Rich Medina staat namelijk ook bekend als spreker voor o.a. TedX, producer die onder andere in 2005 op het Nederlandse Kindred Spirit-label een album uitbracht, spokenwordartiest, journalist en professioneel b-baller (gepensioneerd, maar toch). Een ware Homo Universalis dus!

Against All Tides

Voorafgaand aan All Eyes On: Rich Medina vindt de première van Against All Tides plaats, een documentaire waarin we een kleine ode brengen aan All Eyes On- en 360 Degrees-organisator, BIRD-programmeur en dj Guido van Dieren, aka Thelonious. Aansluitend is er een panelgesprek over music curatorship met Rich Medina, Hugo Heijningen (co-founder Red Light Radio), Errol Anderson (Boiler Room) en natuurlijk Guido van Dieren.

 

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 22 May

BUILDING BLOCKS: A COMMUNITY HANG

We are excited to invite you to come hang out and get involved in BUILDING BLOCKS: A Community Hang on […]

Monday 03 June

Santrofi

“Life has never been easy, so keep moving” luidt de openingszin van Santrofi’s Making Moves, de titelsong van hun nieuwe album. Het zeven zielen rijke collectief uit Accra, Ghana toont ons de roots en toekomst van de HighLife groove. Vers van de pers na de release van het nieuwe album is de band te vinden op het podium van BIRD op 6 juni.

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.