fbpx

In gesprek met Rogier van der Sluijs

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer is Rogier aan de beurt. Hij is de chefkok van Restaurant of BIRD.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

“Ik ben Rogier van der Sluijs, 44 jaar, en de nieuwe chef-kok van Jazzpodium BIRD! Ik werk al heel wat jaren in de horeca en heb op verschillende plekken gestaan, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan. Van banqueting tot amuses en van de grill tot prachtige desserts, ik heb het allemaal mogen doen. Het blijft een prachtig vak. Koken draait voor mij altijd om emotie, en het is mijn plezier om de gast een goed gevoel te geven.

Naast mijn werk in de keuken teken en schilder ik graag, vooral realistische kunst. Gelukkig kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in de keuken, dus het is voor mij de perfecte combinatie!

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik al snel bij BIRD terecht en de klik was er meteen. Na mijn sollicitatie heb ik het bedrijf snel leren kennen, net als mijn collega’s. BIRD is echt een plek waar je samenwerkt. Samen moeten we zorgen voor een goed geoliede machine.”

Wat betekent BIRD voor jou?

“BIRD is een eerlijke weerspiegeling van Rotterdam en alles wat leeft in de urban cultuur van de stad. BIRD is voor iedereen, er is altijd wel iets wat aansluit op iemands smaak. Van jazz en etnische muziek tot R&B en house, er is een breed aanbod aan mogelijkheden en interesses. Voor mij persoonlijk is het mijn tweede thuis geworden, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.”

Bijzondere herinnering bij BIRD.

“Onze laatste editie van BoogieBall staat nog vers in het geheugen! Wat heb ik gelachen en genoten met mijn collega’s en de gasten. Er was een geweldige ambiance, de bands speelden fantastisch, en het was een groot succes!

Waar ik altijd blij van word, is wanneer een gast even naar me toekomt, of ik sta aan tafel bij de gasten, en ze me vertellen hoe lekker ze hebben gegeten en hoe ze genieten van de gezellige sfeer.”

Wat is je favoriete gerecht van het menu?

“Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Monday 04 November

Talib Kweli

De Brooklynse MC Talib Kweli is een van de meest getalenteerde en maatschappelijk bewuste rappers van de afgelopen 20 jaar. Hij is internationaal bekend en streeft ernaar de top te bereiken zonder zijn verleden te verloochenen. Kweli heeft indrukwekkende samenwerkingen gehad met artiesten zoals Mos Def, Kanye West en Pharrell Williams, en heeft een veelzijdige muziekcarrière opgebouwd. In 2011 richtte hij Javotti Media op, een platform voor onafhankelijke denkers en doeners, dat muziek, films en boeken uitbrengt.

Thursday 17 October

Takuya Kuroda

Takuya Kuroda, geboren in Kobe, Japan, is een grensverleggende trompettist met een uitgesproken fusionstijl, waarin jazz, funk, hiphop en nog veel meer samenkomen. Hij verfijnde zijn vak in New York City, waar hij samenwerkte met iconische artiesten als José James en DJ Premier’s BADDER band. In 2024 is hij op tour en donderdag 17 oktober staat Kuroda in BIRD!

Saturday 09 November

Ishmael Ensemble

Ishmael Ensemble

“Ishmael Ensemble’s derde album, ‘Rituals’, dat in september 2024 zal worden uitgebracht, markeert een belangrijke evolutie voor de groep uit Bristol. Bekend om hun mix van live-instrumentatie en elektronische elementen, breidt hun nieuwe album hun muzikale grenzen verder uit dan het label ‘new UK jazz’. ‘Rituals’ combineert spirituele jazz, dub, experimentele en elektronische muziek tot levendige, psychedelische sounds die zowel toegankelijk als complex zijn. Eind dit jaar gaan start hun Rituals tour en zaterdag 09 november staan ze in BIRD!