fbpx

Monday 04 November

Talib Kweli

at Annabel

Start

Start 20:00 | Doors 19:00

Ticket prices

€29 (incl servicekosten)

Tickets

De MC uit Brooklyn heeft zijn strepen verdiend als een van de meest lyrisch begaafde, sociaal bewuste en politiek inzichtelijke rappers die de afgelopen 20 jaar zijn opgekomen.

“Ik ben een tourende artiest. Ik ben een artiest die internationaal bekend is. Ik ben op dit punt in mijn carrière niet meer alleen een lokale artiest. Ik ben me ervan bewust dat wat ik doe verder gaat dan waar het begon. Ik probeer de top te bereiken van waar ik nu ben, maar zonder mijn verleden de rug toe te keren of te negeren wat ik eerder heb gedaan.”

Na bijna 20 jaar het uitbrengen van betoverende muziek, staat Talib Kweli als een van ’s werelds meest getalenteerde en meest succesvolle Hip Hop artiesten. Of hij nu samenwerkt met Mos Def als de helft van Black Star, samenwerkt met producer Hi-Tek voor Reflection Eternal, baanbrekend solo materiaal uitbrengt of samenwerkt met Kanye West, Pharrell Williams, Just Blaze, J Dilla, of Madlib, Kweli trekt de aandacht door het leveren van topklasse lyriek, het creëren van boeiende verhalen en het vermogen om over vrijwel elk type instrumentaal te rijmen.

In 2011 richtte Kweli Javotti Media op, dat zichzelf definieert als “een platform voor onafhankelijke denkers en doeners.” Kweli heeft zich ten doel gesteld om van Javotti Media (dat zijn album Gutter Rainbows uit 2011 uitbracht en is vernoemd naar zijn grootmoeder van vaderskant) een mediabedrijf te maken dat muziek, films en boeken uitbrengt.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 18 September

Siegfried Hart

Siegfried Hart takes over met de nieuwe Autumn BIRDsessions Residency! Zijn residency staat in het teken van zijn Afro-Antilliaanse wortels en invloeden. “Mijn residentie bij Bird in Rotterdam, “Paying Tribute,” eert mijn voorouders en hun culturele erfgoed, evenals de levende personen, zoals collega’s, vrienden en mentoren, die mijn artistieke reis vormgeven. ” Deze residentie is zowel een muzikaal optreden als een viering van verbinding en erfgoed.

Thursday 19 September

Finale Grote Prijs van Rotterdam Hiphop & Producer

Op donderdag 19 september vinden de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorieën Hiphop & Producer plaats in BIRD Rotterdam.

Saturday 21 September

Festival DOWNTOWN

Op 20 en 21 september zal de tiende editie van Festival Downtown plaatsvinden in het centrum van Rotterdam. Het progressieve, eigenwijze en bovenal diverse karakter van het festival is diep geworteld in het Rotterdamse DNA. BIRDFEST & SUNDOWN Hosten de Westblaak stage.