fbpx

Saturday 17 February

Jay-Way

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€16,00 ( Pre-sale) / €16,50,- (Door)

Tickets

Welcome to the world of Jay-Way’s grenzeloze hiphop. Waar rap & rhythm meets pop, soul en de positive energie van gospel. Op zaterdag 17 februari staat Jay-Way in BIRD.

Jay-Way, geboren en getogen in Amsterdam, is opgegroeid met Ghanese ouders die hem leerden om het onbekende te omarmen. Als kind raakte hij al snel geïnteresseerd in de Amerikaanse muziekscene; van iconische rappers uit de jaren ’90 tot grungehelden. Deze eclectische muzieksmaak vormde de basis voor zijn unieke sound, wat je terug kunt horen in albums zoals Jaynaysis (2015), Teen Gohan (2018) en ‘No, I’m Not Ok‘ (2020). Samenwerkingen met grootheden als Ty Brasel, Steven Malcolm, Jude Barclay en Jarreau Vandal hebben Jay-Way ook bij andere legends in de scene in kaart gebracht; hij werkte zelfs samen met Snoop Dogg om zijn dynamische West Coast flavor toe te voegen aan Malcolm’s remix van “Summertime” uit 2022. In 2024 komt hij weer met een nieuw album; tijd om zijn nieuwe tracks te laten horen in BIRD dus!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 18 September

Siegfried Hart

Siegfried Hart takes over met de nieuwe Autumn BIRDsessions Residency! Zijn residency staat in het teken van zijn Afro-Antilliaanse wortels en invloeden. “Mijn residentie bij Bird in Rotterdam, “Paying Tribute,” eert mijn voorouders en hun culturele erfgoed, evenals de levende personen, zoals collega’s, vrienden en mentoren, die mijn artistieke reis vormgeven. ” Deze residentie is zowel een muzikaal optreden als een viering van verbinding en erfgoed.

Thursday 19 September

Finale Grote Prijs van Rotterdam Hiphop & Producer

Op donderdag 19 september vinden de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorieën Hiphop & Producer plaats in BIRD Rotterdam.

Saturday 21 September

Festival DOWNTOWN

Op 20 en 21 september zal de tiende editie van Festival Downtown plaatsvinden in het centrum van Rotterdam. Het progressieve, eigenwijze en bovenal diverse karakter van het festival is diep geworteld in het Rotterdamse DNA. BIRDFEST & SUNDOWN Hosten de Westblaak stage.