fbpx

In gesprek met Romy Kirindongo

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer is Romy aan de beurt. Zij is de junior programmeur (internationale clubavonden) van BIRD en club coordinator.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

Mijn naam is Romy Kirindongo en ik ben 23 jaar oud. Mijn passie voor (club )events is begonnen toen ik 16 jaar oud was. In 2020 liep ik mijn zomerstageperiode bij BIRD totdat Nina mij vroeg of ik bij BIRD wilde werken. Zonder twijfel nam ik het aanbod aan om als assistent eventmanager te werken en daarmee ook de rechterhand van Nina te zijn. 

We zaten in de piek van Covid-19, waar het organiseren van evenementen tot op zekere hoogte niet was toegestaan, maar bij BIRD stonden we nooit stil. 

Van zittend silent disco’s op 1,5 meter afstand tot aan de Tasty Walk van Rotterdam. Bij BIRD was alles mogelijk. Toen in maart 2022 de clubs weer open mochten stond ik ieder weekend weer te shinen achter de bar en is mijn liefde voor de club meer gaan groeien. 

Eind 2022 benaderde Nina mij met de vraag of ik de functie van club coördinator wilde vervullen… en weer, zonder twijfel, nam ik het aanbod aan. Sindsdien ben ik verantwoordelijk voor de (internationale) clubprogrammering met een geweldig team aan mijn zijde. Daarnaast organiseer ik samen met 3 andere BIRDies de clubnacht FEEL, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. 

Wat betekent BIRD voor jou?

BIRD is voor mij een plek dat precies aansluit op de manier hoe ik uit wil gaan. Een plek wat voelt als thuiskomen, een plek die warm is, een plek waar ik altijd kan terugkeren. Ieder weekend sta ik weer verstelt van het aantal trouwe en loyale bezoekers die terugkeren en de positieve feedback die wij krijgen over de programmering. 

BIRD is voor mij ook een plek om te leren en kennis te vergaren over verschillende aspecten binnen de muziekwereld. Hierbij mijn grote dank aan Phil die mij iedere week weer opnieuw zijn brede muziekkennis deelt! 

Bijzondere herinnering bij BIRD.

De eerste zaterdag van het jaar organiseert BIRD Bad Habits, Good Intentions. Een nacht waar alle clubpartijen van BIRD samenkomen en hun eigen resident dj’s meenemen. Tijdens deze nacht realiseerde ik mij hoe trots ik ben op de clubprogrammering van BIRD en hoe dankbaar ik ben voor de samenwerkingen die wij hebben. Een rijkdom aan de beste clubpartijen van Rotterdam!

Wie is je favoriete artiest die ooit in BIRD heeft gestaan?

Een favoriete artiest kiezen is moeilijk, in BIRD hebben zoveel goede en talentvolle dj’s gestaan. Als ik dan toch zou moeten kiezen moet dit Jungle zijn. 750 man die aan het dansen waren tijdens zijn set, de sfeer was gezellig en iedereen had het naar zijn zin! Naast de grote internationale dj’s die BIRD zelf programmeert hebben clubpartijen ook een paar van mijn favoriete dj’s neergezet zoals Rudy Lima, Blaize en Jael.

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

De pizza Bella is mijn go to food bij BIRD.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 18 July

Eendracht Festival

Op donderdag 18 juli kun je maar liefst 62 opkomende acts bewonderen tijdens de dertiende editie van hét gratis toegankelijke showcasefestival van Rotterdam, Eendracht Festival. Op het festival ontdek je de topacts binnen muziek, kunst, spoken word en comedy.

Friday 09 August

LOVE AFFAIR: PRINCE VS MICHAEL

Zaterdag 09 augustus: His Royal Badness vs the King of Pop, Purple Rain vs Thriller, Prince vs Michael!

Saturday 02 November

Carista

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]