fbpx

In gesprek met Rogier van der Sluijs

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer is Rogier aan de beurt. Hij is de chefkok van Restaurant of BIRD.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

“Ik ben Rogier van der Sluijs, 44 jaar, en de nieuwe chef-kok van Jazzpodium BIRD! Ik werk al heel wat jaren in de horeca en heb op verschillende plekken gestaan, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan. Van banqueting tot amuses en van de grill tot prachtige desserts, ik heb het allemaal mogen doen. Het blijft een prachtig vak. Koken draait voor mij altijd om emotie, en het is mijn plezier om de gast een goed gevoel te geven.

Naast mijn werk in de keuken teken en schilder ik graag, vooral realistische kunst. Gelukkig kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in de keuken, dus het is voor mij de perfecte combinatie!

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik al snel bij BIRD terecht en de klik was er meteen. Na mijn sollicitatie heb ik het bedrijf snel leren kennen, net als mijn collega’s. BIRD is echt een plek waar je samenwerkt. Samen moeten we zorgen voor een goed geoliede machine.”

Wat betekent BIRD voor jou?

“BIRD is een eerlijke weerspiegeling van Rotterdam en alles wat leeft in de urban cultuur van de stad. BIRD is voor iedereen, er is altijd wel iets wat aansluit op iemands smaak. Van jazz en etnische muziek tot R&B en house, er is een breed aanbod aan mogelijkheden en interesses. Voor mij persoonlijk is het mijn tweede thuis geworden, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.”

Bijzondere herinnering bij BIRD.

“Onze laatste editie van BoogieBall staat nog vers in het geheugen! Wat heb ik gelachen en genoten met mijn collega’s en de gasten. Er was een geweldige ambiance, de bands speelden fantastisch, en het was een groot succes!

Waar ik altijd blij van word, is wanneer een gast even naar me toekomt, of ik sta aan tafel bij de gasten, en ze me vertellen hoe lekker ze hebben gegeten en hoe ze genieten van de gezellige sfeer.”

Wat is je favoriete gerecht van het menu?

“Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 02 November

Ays

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]

Wednesday 13 November

Braxton Cook

Braxton Cook is een Emmy Award-winnende artiest en een van de meest opwindende opkomende stemmen in de hedendaagse jazz. Hij groeide op in Silver Spring, Maryland, en werd in 2013 halvefinalist in de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. In 2015 studeerde hij af aan The Juilliard School in jazzcompositie. Tijdens zijn studie toerde hij met Grammy-genomineerde trompettist Christian Scott en werd een vast lid van zijn band. Daarnaast heeft hij opgetreden met de Christian McBride Big Band, Jon Batiste en Marquis Hill. Fader Magazine noemde hem in 2017 een “Jazz Marvel” en “Jazz Prodigy.” Ebony Magazine vermeldde hem in 2018 als een van de Top Vijf Jazzartiesten om in de gaten te houden. Braxton heeft zes projecten uitgebracht, waaronder zijn debuut-EP Sketch (2014) en zijn meest recente album Who Are You When No One Is Watching (2023).

Friday 01 November

ANDA w/ Kampire

BIRDFEST 2024 Afterparty met ANDA & Kampire: Rotterdam, We Gaan Los! Zet je schrap voor een onvergetelijke afterparty waar de energie door het dak gaat! Op vrijdag 01 november nodigen we je uit om de nacht door te dansen met de Caribische ritmes van ANDA en de grensverleggende beats van Kampire.