fbpx

In gesprek met Rogier van der Sluijs

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer is Rogier aan de beurt. Hij is de chefkok van Restaurant of BIRD.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

“Ik ben Rogier van der Sluijs, 44 jaar, en de nieuwe chef-kok van Jazzpodium BIRD! Ik werk al heel wat jaren in de horeca en heb op verschillende plekken gestaan, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan. Van banqueting tot amuses en van de grill tot prachtige desserts, ik heb het allemaal mogen doen. Het blijft een prachtig vak. Koken draait voor mij altijd om emotie, en het is mijn plezier om de gast een goed gevoel te geven.

Naast mijn werk in de keuken teken en schilder ik graag, vooral realistische kunst. Gelukkig kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in de keuken, dus het is voor mij de perfecte combinatie!

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik al snel bij BIRD terecht en de klik was er meteen. Na mijn sollicitatie heb ik het bedrijf snel leren kennen, net als mijn collega’s. BIRD is echt een plek waar je samenwerkt. Samen moeten we zorgen voor een goed geoliede machine.”

Wat betekent BIRD voor jou?

“BIRD is een eerlijke weerspiegeling van Rotterdam en alles wat leeft in de urban cultuur van de stad. BIRD is voor iedereen, er is altijd wel iets wat aansluit op iemands smaak. Van jazz en etnische muziek tot R&B en house, er is een breed aanbod aan mogelijkheden en interesses. Voor mij persoonlijk is het mijn tweede thuis geworden, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.”

Bijzondere herinnering bij BIRD.

“Onze laatste editie van BoogieBall staat nog vers in het geheugen! Wat heb ik gelachen en genoten met mijn collega’s en de gasten. Er was een geweldige ambiance, de bands speelden fantastisch, en het was een groot succes!

Waar ik altijd blij van word, is wanneer een gast even naar me toekomt, of ik sta aan tafel bij de gasten, en ze me vertellen hoe lekker ze hebben gegeten en hoe ze genieten van de gezellige sfeer.”

Wat is je favoriete gerecht van het menu?

“Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 08 February

Mulatu Astatke | NEW DATE

Het concert van Mulatu Astatke tijdens BIRDfest heeft een nieuwe datum! Na eerder te zijn uitgesteld vanwege gezondheidsproblemen van Mulatu, […]

Thursday 13 March

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb is Nordic jazz met een vleugje magie! Dit Deense duo (spreek uit: Kah-doob) brengt een unieke mix van minimalistische piano, dromerige synths en ritmische percussie op donderdag 13 maart weer terug naar BIRD, Rotterdam.

Thursday 24 April

Izo FritzRoy

Izo FitzRoy

Izo FitzRoy is coming to Rotterdam. Her music is influenced by the raw power of female blues legends like Janis Joplin, as well as the heartfelt lyricism of soul men like Bill Withers, blended with her own gospel roots. After the success of her debut album, she toured Europe several times. Thursday 24 April Izo FitzRoy will perform live at BIRD, Rotterdam.