fbpx

In gesprek met Rogier van der Sluijs

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer is Rogier aan de beurt. Hij is de chefkok van Restaurant of BIRD.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

“Ik ben Rogier van der Sluijs, 44 jaar, en de nieuwe chef-kok van Jazzpodium BIRD! Ik werk al heel wat jaren in de horeca en heb op verschillende plekken gestaan, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan. Van banqueting tot amuses en van de grill tot prachtige desserts, ik heb het allemaal mogen doen. Het blijft een prachtig vak. Koken draait voor mij altijd om emotie, en het is mijn plezier om de gast een goed gevoel te geven.

Naast mijn werk in de keuken teken en schilder ik graag, vooral realistische kunst. Gelukkig kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in de keuken, dus het is voor mij de perfecte combinatie!

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik al snel bij BIRD terecht en de klik was er meteen. Na mijn sollicitatie heb ik het bedrijf snel leren kennen, net als mijn collega’s. BIRD is echt een plek waar je samenwerkt. Samen moeten we zorgen voor een goed geoliede machine.”

Wat betekent BIRD voor jou?

“BIRD is een eerlijke weerspiegeling van Rotterdam en alles wat leeft in de urban cultuur van de stad. BIRD is voor iedereen, er is altijd wel iets wat aansluit op iemands smaak. Van jazz en etnische muziek tot R&B en house, er is een breed aanbod aan mogelijkheden en interesses. Voor mij persoonlijk is het mijn tweede thuis geworden, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.”

Bijzondere herinnering bij BIRD.

“Onze laatste editie van BoogieBall staat nog vers in het geheugen! Wat heb ik gelachen en genoten met mijn collega’s en de gasten. Er was een geweldige ambiance, de bands speelden fantastisch, en het was een groot succes!

Waar ik altijd blij van word, is wanneer een gast even naar me toekomt, of ik sta aan tafel bij de gasten, en ze me vertellen hoe lekker ze hebben gegeten en hoe ze genieten van de gezellige sfeer.”

Wat is je favoriete gerecht van het menu?

“Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

Mijn huidige favoriet van het menu is de rib-eye steak, die we op de watergrill bereiden. Klassiek, maar onverslaanbaar!”

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 27 November

BIRD x Super-Sonic Jazz x House of Knowledge

Van Rotterdam naar Amsterdam en weer terug in BIRD! 10 oktober j.l. brachten wij onze artiesten naar het Skatecafé in Amsterdam, op woensdag 27 november verzamelen we in BIRD, Rotterdam!

Wednesday 12 March

MISHA WONG

Misha Wong, one of our own, a real BIRDIE, gaat ons op woensdag 12 maart veroveren met een album release, “On Top of the World.”

Ze is haar authentieke zelf en past in geen enkele muzikale mal. This 90’s kid is beïnvloed door niemand minder dan Little Dragon, Doja Cat en Kylie Minogue. Deze verrassende combinatie creëert een eigen unieke en ongehoorde geluid. ​Als half-Chinese Queer-vrouw is het haar doel om de werelds eerste queer Aziatische Miley Cyrus te zijn.

Saturday 18 January

Immanuel Wilkins

Alle oren zijn gericht op het nieuwe project Blues Blood van de Amerikaanse altsaxofonist en componist Immanuel Wilkins. Beleef het 18 januari bij Lantarenvenster.