fbpx

Info

Live@BIRD

Jazz zit in het DNA van Rotterdam. Vanaf de eerste jazzkiemen in Rotterdam in de late negentiende eeuw tot een reeks van toonaangevende jazzclubs in de hele twintigste eeuw leeft jazz in Rotterdam. En Rotterdam ontwikkelt jazz. Zo heeft Rotterdam de eerste en grootste jazzopleiding van Europa en herbergt de stad een van de grootste jazzfestivals ter wereld, het North Sea Jazz Festival. De activiteiten van Live@BIRD zetten deze jarenlange traditie mede voort en geven actuele inhoud aan het gegeven dat Rotterdam een typische jazzstad is.

Live@BIRD neemt een unieke positie in in het uitgaansspectrum van Rotterdam en is verantwoordelijk voor de volledige live-programmering van BIRD met een jonge, actuele en talentvolle programmering vol jazz, funk, soul, hiphop, elektronica en pop. Het resultaat is een muziekprogrammering ‘nieuwe stijl’ die volledig past in de muziekbeleving van een nieuwe en jonge generatie muziekliefhebbers.

ANBI Status

Live@BIRD is in het bezit van een culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beoogde Instelling.

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Vanaf 1 januari 2014 is elke ANBI verplicht om inzicht te geven in een aantal gegevens. Het doel hiervan is zo transparant mogelijk te zijn richting (potentiële) donateurs. Hieronder treft u de door de Belastingdienst verplicht gestelde informatie aan. Wanneer u geïnteresseerd bent om donateur van Live@BIRD te worden, en aanvullende informatie wenst te ontvangen, neem dan contact op met zakelijk leider, Nina Draaijers. Dit kan per e-mail: nina@jazzpodiumrotterdam.nl.

De naam van de instelling: Stichting Jazzpodium Rotterdam

RSIN: 820602929
Postadres: Zomerhofstraat 84 unit 2.08, 3032CM Rotterdam

Doelstellingen

Live@BIRD heeft de volgende doelstellingen geformuleerd:

Hoofdlijnen van het beleidsplan

Het meerjarenbeleidsplan zoals dat is opgesteld voor de periode 2017-2020 kunt u via deze link bekijken. Het beleidsplan zoals dat is opgesteld voor heel 2019 kunt u via deze link bekijken.

Bestuursleden met bijbehorende functie

Voorzitter: Nelis Albers
Penningmeester: Ben Giezenaar
Bestuurslid: Hugo Dirkson
Bestuurslid: Rob Steenhoek
Zakelijk Leider: Nina Draaijers

Het beloningsbeleid

De staf van Live@BIRD werkt op freelancebasis met een contractduur gedurende de tijd van het meerjarenbeleidsplan (2017-2020). De staf bestaande uit Zakelijk leider (0,5 FTE), Programmateam (0,5 FTE) en Afdeling publiciteit (1,4 FTE) krijgt een marktconforme beloning die lager ligt dan de CAO Nederlandse Podia.

Het bestuur van Stichting Jazzpodium Rotterdam is onbezoldigd.
Het jaarverslag van 2018 kunt u via deze link bekijken.
Een overzicht van het aantal in 2018 gerealiseerde activiteiten kunt u via deze link bekijken.

Een financiële verantwoording

Bekijk hier de verkorte exploitatierekening over 2018.
Bekijk hier de balansgegevens over 2018.