Sunday 15 November 2015

Tickets

Dosmingo presents

Tiempos Nuevos

Start

15:30 (doors: 15:00)

Ticket prices

€ 8,- (pre-sale & door)

Genre

  Dosmingo presenteert flamencotrio Tiempos Nuevos in BIRD. Verwacht flamenco die diepgeworteld is in de traditie, maar ook openstaat voor andere invloeden en andere stijlen: future flamenco!

  Nieuwe tijden

  Tiempos Nuevos bestaat uit Edsart Udo de Haes, Maria Marín en Jamie Peet. Alle drie bezitten grote kennis van de flamencotraditie en hebben daarnaast andere stijlen als muzikale achtergrond: Edsart en María studeerden beiden klassiek gitaar en Jamie drums improvisatie/jazz.

  Van Miles Davis tot future flamenco

  Flamenco is altijd beïnvloed door de omgeving en andere muzikale stijlen en tegelijkertijd zijn stijlen ook beïnvloed door flamenco: van Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Tiempos Nuevos wil deze grote kunstenaars weer terug naar flamenco halen. Het trio onderzoekt oude en hedendaagse stijlen en citeert uit grote werken van ‘de Falla’ en ‘Rodrigo’. Zo levert het trio een bijdrage aan een flamenco zonder grenzen en clichés.

  Line-up

  Edsart Udo de Haes: gitaar
  Maria Marín: zang en gitaar
  Jamie Peet: drums

  View agenda

  Have A Look At This

  Wednesday 10 April

  Dawn Richards BIRD Rotterdam

  DAWN

  When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]

  Friday 31 May

  Gerd Janson BIRD Rotterdam

  Gerd Janson

  Gerd Janson is een echte dj’s-dj en wordt gerespecteerd in alle hoeken van de wereld – en is dan ook over de gehele globe achter de draaitafels te vinden.

  Friday 03 May

  Adrian Younge Ali Shaheed Muhammad

  Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad

  A Tribe Called Quest’s Ali Shaheed Muhammad and composer Adrian Younge bringt their Luke Cage-inspired tunes to BIRD in Rotterdam.