fbpx

Thursday 03 April

BIRD & LantarenVenster presenteren:

Sungazer

Against the Fall of Night

Start

Start 20:00| Doors 19:00

Ticket prices

€22 excl. servicekosten

Tickets

Oorspronkelijk gevormd in Brooklyn, New York in juli 2014, heeft Sungazer hun unieke mix van energieke jazzfusion, 8-bit, progressieve rock en EDM naar het publiek in zowel de VS als Europa gebracht. De band onderzoekt de menselijke kant van improvisatie binnen de context van moderne elektronische muziek. Op 03 april 2025 staan ze in LantarenVenster!

Hun muziek is spannend, vol energie en altijd verrassend, en richt zich volledig op de toekomst van de 21e eeuw. In 2019 brachten ze hun tweede EP uit, getiteld Sungazer, Vol.2 .

Op 11 oktober 2021 verscheen hun langverwachte debuutalbum, perihelion. Dit album verkent thema’s rondom tijd en de grensgebieden tussen jazzimprovisatie en hedendaagse elektronische muziek. Het werd co-geproduceerd en gemixt door Simon Grove (bekend van zijn werk met Plini, Protest The Hero en Intervals) en bevat een eclectische groep gastmuzikanten, waaronder Joshua de la Victoria, Hannah Sumner, Jae Soto, Tom Monda (Thank You Scientist), Shubh Saran en nog vele anderen.

Met hun innovatieve benadering en boeiende liveshows blijven ze grenzen verleggen en hun publiek verrassen!

Line Up:

Dit concert is in samenwerking met LantarenVenster en heeft voornamelijk staanplaatsen.

Over Lantarenvenster

LantarenVenster staat bekend als de plek waar alternatieve film en de beste jazz samenkomen. Met jaarlijks meer dan 120 concerten in het genre jazz, singer-songwriter en world, wordt LantarenVenster gezien als één van de beste jazzpodia in Rotterdam. Zo is er aandacht voor zowel jong als lokaal talent. Verschillende nationale en internationale sterren waaronder Joshua Redman, John Scofield, Snarky Puppy, Brad Mehldau, Marcus Miller, Orchestra Baobab en Oumou Sangaré mochten het podium betreden.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 09 October

BIRDSESSIONS

Woensdag 09 oktober zetten we tijdens onze wekelijkse muzikale speeltuin de spotlight op een ondervertegenwoordigde blazerscombi: trompet en dwarsfluit. Geïnspireerd […]

Thursday 10 October

Jazzbois

Een elektrische liveband en de opkomende jazz-, hip-hop- en improvscene uit Boedapest, Jazzbois, zijn internationaal opgemerkt vanwege hun kosmische, ritmische jazz en groove.

Wednesday 16 October

BIRDSESSIONS

Ivory Collective is een jazz/hiphop band onder leiding van Kroatische toetsenist Ivor Lakić. De band onderzoekt de dynamiek tussen Hiphop vibes […]