fbpx

Tuesday 05 November

BIRD x V11 present:

Chuck Strangers

A Forsaken Lover's Plea

Start

Start 20:30 | Doors 20:00

Ticket prices

Pre-sale €17,- (excl. service kosten)

Tickets

Genre

Tell your friends

Hip Hop fans opgelet Chuck Strangers komt dinsdag 05 november naar Vessel11. Chuck is een in Brooklyn geboren rapper en producer, heeft onlangs zijn nieuwe album “A Forsaken Lover’s Plea” uitgebracht via Lex Records. Het album markeert een belangrijke mijlpaal in zijn muzikale odyssee, waarin zijn relatie met hiphop en persoonlijke groei als artiest worden beschreven.

De muzikale reis van Strangers begon als lid van het hiphopcollectief Pro Era, dat mede werd opgericht door zijn jeugdvriend, wijlen rapper Capital Steez. Als producer maakte hij beats voor verschillende Pro Era-leden, waaronder Joey Bada$$, en werkte hij samen met bekende artiesten als Mick Jenkins en Smoke DZA. Zijn productiestijl, sterk beïnvloed door het klassieke boom-bap-geluid uit de jaren negentig, vormt een perfecte aanvulling op zijn introspectieve en nostalgische rappen.

Het concept achter ‘A Forsaken Lover’s Plea’, dat dient als metafoor voor zijn relatie met hiphop. Het album legt de geneugten en valkuilen van het leven als muzikant vast en beschrijft zijn ervaring van verliefd worden op de kunstvorm. Strangers legde uit dat het titelnummer van het album, met een sample van Richard Pryor, de toon zet voor het project en luisteraars uitnodigt om met hem mee te gaan op een reis van zelfreflectie en herontdekking.

Een van de opvallende nummers op het album, ‘Sunset Park’, toont de kwetsbaarheid en introspectie van Strangers. De minimalistische productie, met alleen gitaar en bas, zorgt ervoor dat zijn zang centraal staat, waardoor een intieme sfeer ontstaat. De begeleidende video, opgenomen in de natuur met een gezelschapshond, geeft visueel de zoektocht van Strangers naar genezing en persoonlijke groei weer.

Chuck Strangers’ ‘A Forsaken Lover’s Plea’ is een bewijs van zijn groei als kunstenaar en zijn niet aflatende toewijding aan het vak. Door zijn introspectieve teksten en nostalgische productie nodigt Strangers luisteraars uit om met hem mee te gaan op een reis van zelfontdekking en herontdekking, waarbij hij ons herinnert aan de transformerende kracht van hiphop en het belang van trouw blijven aan jezelf ondanks tegenslagen.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 23 October

ROSEYE

Op maandag 23 oktober verwelkomen we in BIRD de grensverleggende band ROSEYE. Deze vijfkoppige internationale formatie, geleid door de getalenteerde Schotse zangeres Tallulah Rose, brengt een unieke mix van soul, jazz, hiphop, R&B en elektronische muziek. ROSEYE staat bekend om hun meeslepende live-optredens, waarin ze universele thema’s als liefde, spiritualiteit, samenleving en onrecht verkennen.

Wednesday 23 October

BIRDSESSIONS

Op woensdag 23 oktober kan je na het concert van Roseye kan zo door naar onze muzikale speeltuin op deze […]

Thursday 31 October

Resavoir

Resavoir is een muziekproject geleid door Will Miller uit Chicago. Hun debuutalbum kwam uit in 2019 en kreeg veel lof van onder andere Pitchfork en VICE. Eind 2019 traden ze op bij het eerste Boiler Room Festival in Londen en namen daar een cover op van “Plight” bij Total Refreshment Centre. Dit nummer verscheen later op een compilatie van Blue Note Records. In de herfst van 2023 brengen ze hun tweede album uit, met een vernieuwde live-ensemble met nieuwe Chicago muzikanten zoals Eddie Burns, William Corduroy en Kenneth Leftridge Jr.