fbpx

Friday 25 October

RAUWFEST

Start

20:00 open | 20:30 aanvang

Ticket prices

Early Bird Passe-Partout €20,- (Sold Out)
Regular Passe-Partout €27,-
Dayticket Thursday Rotown €15,-
Dayticket Friday BIRD €19,50

Tickets

Hier is alvast een waarschuwing voor alle liefhebbers van jazz en avontuurlijke, geïmproviseerde muziek om een groot kruis in hun agenda te zetten, want het RAUW festival is terug! Op 24 en 25 oktober 2024 zullen Rotown en BIRD in Rotterdam het toneel zijn van een ongeëvenaarde muzikale ervaring. Bereid je voor op een tweedaags feest vol grensverleggende jazz, Afrobeat en hyperpop. Dit is precies wat je van RAUW mag verwachten!

Met trots kondigen we nu de volledige line-up aan: Arp Frique & Family (NL), BRUUT! (NL), Brekky Boy (AU)Min Taka (NL/TR), Albatre (NL) en Sons of Jumira (NL)Haal nu je tickets en verzeker jezelf van een plek bij dit unieke festival.

Donderdag 24 oktober: Rotown

Brekky Boy (AU) Dit instrumentale trio uit Sydney brengt grote emoties naar het podium. Denk aan een mix van zware polyritmes, majestueuze opbouwen en fragiele pianomelodieën. Jazzwise UK beschrijft hun muziek als “in-your-face” met een flinke dosis Australische humor. Dit is een optreden dat je niet wilt missen!

Min Taka (NL/TR) Met haar naam geïnspireerd door een mythe van een verdwijnende planeet, brengt Min Taka een genre-overstijgend geluid dat beweegt tussen indie en hyperpop. Haar muziek verkent thema’s als vrouwelijkheid en erbij horen. Van intieme zachtheid tot intense elektronische stormen, Min Taka staat klaar om RAUW te veroveren!

Albatre (NL)
Of het nu verknipt, boos, op riffs gebaseerd of totaal abstract is. De punk-metal-jazzcore gespeeld door Albatre behoort misschien wel tot het allerbeste aanbod uit de Rotterdamse underground scene. Explosieve muziek die altijd op zoek is naar maximale impact, zonder nuance en detail te verliezen. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in het magma van geluid van Albatre. Niet voor de faint hearted!

Vrijdag 25 oktober: BIRD

Arp Frique & Family (NL) Bekend om hun psychedelische Afro-Caribische funk, zal Arp Frique & Family hun thuisstad op zijn kop zetten. Verwacht alles van NYC live disco tot Kaapverdische muziek, allemaal met een dansbare en eigenzinnige twist. Mis het niet!

BRUUT! (NL) Wat hebben jazz, The Chemical Brothers, Afrobeat en Oost-Duitse orgels gemeen? BRUUT! geeft je alle antwoorden. Met hun nieuwe album ‘Machine’ transformeren ze jazzclubs tot dansvloeren. Virtuositeit, speelsheid en een vleugje ’90s – trek je dansschoenen aan en maak je klaar voor een kosmische ervaring!

Sons Of Jumira (NL)
Sons Of Jumira is het opwindende nieuwe trio van snel opkomende harpist Ranie Ribeiro, contrabassist Julian Tjon Sack Kie en drummer Mill Voyance. Geworteld in een samensmelting van culturele inspiraties, streven ze ernaar om sonische grenzen te verleggen. Met hun oprechte improvisatie, expressieve experimenten en formidabele liveoptredens creëren Sons Of Jumira een onderscheidende, collectieve stem die gehoord moet worden. 

Volg ons op social media en houd onze website in de gaten voor meer aankondigingen. RAUW 2024 belooft een festival te worden dat je niet snel zal vergeten. Mis het niet – koop je tickets nu!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 09 October

BIRDSESSIONS

Woensdag 09 oktober zetten we tijdens onze wekelijkse muzikale speeltuin de spotlight op een ondervertegenwoordigde blazerscombi: trompet en dwarsfluit. Geïnspireerd […]

Thursday 10 October

Jazzbois

Een elektrische liveband en de opkomende jazz-, hip-hop- en improvscene uit Boedapest, Jazzbois, zijn internationaal opgemerkt vanwege hun kosmische, ritmische jazz en groove.

Wednesday 16 October

BIRDSESSIONS

Ivory Collective is een jazz/hiphop band onder leiding van Kroatische toetsenist Ivor Lakić. De band onderzoekt de dynamiek tussen Hiphop vibes […]