fbpx

Wednesday 13 November

Braxton Cook

Start

Doors 19:30 | Start 20:00

Ticket prices

Pre-sale €21 (incl servicekosten)

Tickets

Braxton Cook is een Emmy Award-winnende artiest en een van de meest opwindende opkomende stemmen van deze generatie in de jazzwereld.

Braxton groeide op in Silver Spring, Maryland. In 2013 werd Braxton geselecteerd als halvefinalist in de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. In 2015 studeerde hij af aan The Juilliard School, waar hij jazzcompositie studeerde. Tijdens zijn studie aan Juilliard toerde Braxton met de voor een Grammy Award genomineerde trompettist Christian Scott en werd een langdurig lid van Christians band, waar hij zijn vaardigheden op de weg aanscherpte.

Hij heeft ook getoerd en opgetreden met de Christian McBride Big Band, Jon Batiste en Marquis Hill, onder anderen. In 2017 noemde Fader Magazine Braxton een “Jazz Marvel” en “Jazz Prodigy.” Kort daarna werd Braxton vermeld als een van de Top Vijf Jazzartiesten om in de gaten te houden (samen met Robert Glasper, Kamasi Washington, Butcher Brown en Kris Bowers) in de juni-editie van Ebony Magazine in 2018. Braxton heeft zes projecten uitgebracht: zijn debuut-EP Sketch (2014), Braxton Cook Meets Butcher Brown (2015), Somewhere in Between (2017), No Doubt (2018), Fire Signs (2020) en Who Are You When No One Is Watching (2023).

View agenda

Have A Look At This

Saturday 21 September

Festival DOWNTOWN

Op 20 en 21 september zal de tiende editie van Festival Downtown plaatsvinden in het centrum van Rotterdam. Het progressieve, eigenwijze en bovenal diverse karakter van het festival is diep geworteld in het Rotterdamse DNA. BIRDFEST & SUNDOWN Hosten de Westblaak stage.

Sunday 22 September

Caoilfhionn Rose

Caoilfhionn Rose (spreek uit: Keelin Rose) is het wonderkind op het label van UK-nu-jazz-ster Matthew Halsall. Haar muziek is als een hemellichaam bij heldere nacht. Het betovert en laat je zinderend achter. 22 September komt ze met haar band naar Rotterdam!

Wednesday 25 September

Siegfried Hart

Siegfried Hart takes over met de nieuwe Autumn BIRDsessions Residency! Zijn residency staat in het teken van zijn Afro-Antilliaanse wortels en invloeden. “Mijn residentie bij Bird in Rotterdam, “Paying Tribute,” eert mijn voorouders en hun culturele erfgoed, evenals de levende personen, zoals collega’s, vrienden en mentoren, die mijn artistieke reis vormgeven. ” Deze residentie is zowel een muzikaal optreden als een viering van verbinding en erfgoed.