fbpx

Sunday 15 November 2015

Dosmingo presents

Tiempos Nuevos

Start

15:30 (doors: 15:00)

Ticket prices

€ 8,- (pre-sale & door)

Tickets

Genre

    Tell your friends

    Dosmingo presenteert flamencotrio Tiempos Nuevos in BIRD. Verwacht flamenco die diepgeworteld is in de traditie, maar ook openstaat voor andere invloeden en andere stijlen: future flamenco!

    Nieuwe tijden

    Tiempos Nuevos bestaat uit Edsart Udo de Haes, Maria Marín en Jamie Peet. Alle drie bezitten grote kennis van de flamencotraditie en hebben daarnaast andere stijlen als muzikale achtergrond: Edsart en María studeerden beiden klassiek gitaar en Jamie drums improvisatie/jazz.

    Van Miles Davis tot future flamenco

    Flamenco is altijd beïnvloed door de omgeving en andere muzikale stijlen en tegelijkertijd zijn stijlen ook beïnvloed door flamenco: van Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Tiempos Nuevos wil deze grote kunstenaars weer terug naar flamenco halen. Het trio onderzoekt oude en hedendaagse stijlen en citeert uit grote werken van ‘de Falla’ en ‘Rodrigo’. Zo levert het trio een bijdrage aan een flamenco zonder grenzen en clichés.

    Line-up

    Edsart Udo de Haes: gitaar
    Maria Marín: zang en gitaar
    Jamie Peet: drums

    View agenda

    Have A Look At This

    Saturday 29 June

    Blue Grass Country Soul Night 

    Zaterdag 29 juni is BIRD dé plek om te zijn na een bezoek aan het Rotterdam Bluegrass Festival op het Noordplein of de New Orleans Soul Food Night in BIRD. Die nacht organiseert BIRD in samenwerking met het Rotterdam Bluegrass Festival een afterparty met optredens van de topartiesten van het vermaarde Rotterdamse bluegrassfestival. Na afloop van de festivalzaterdag barst het jamfeest los onder leiding van de fenomenale Amerikaanse headliner van het Rotterdam Bluegrass Festival (die we nog even geheimhouden), en transformeert het podium van BIRD in één grote bluegrass soul jamsessie. Je kunt tot in de vroege uurtjes je beste bluegrass en soul dansmoves laten zien op de dansvloer, onder muzikale leiding van DJ Dandy Dave en zijn platenkoffers vol country- en soulknallers.

    Voor slechts € 25,- krijg je toegang tot zowel het festival op het Noordplein (een dagkaart voor zaterdag 29 juni) als deze speciale afterparty in BIRD. De muziek gaat door tot 4:00 uur ’s ochtends, wanneer twee levendige scenes samensmelten tot één zinderende afterparty. Laat je verrassen door onverwachte samenwerkingen en beleef een ultieme bluegrass en soul ervaring tijdens deze nu al legendarische avond. Een ervaring die je absoluut niet mag missen!

    Saturday 05 October

    Young Franco

    It’s Franky baby! Australian Young Franco, afkomstig uit Brisbane, is zich aan het vestigen als een van de meest legendarische producers van Australië. Zijn discografie staat op meer dan 180 miljoen streams van alle singles tot nu toe, met meer dan 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en drie ARIA Certified Gold-records. Zaterdag 05 oktober staat hij in BIRD!

    Saturday 08 June

    Burna boy vs rema

    Let’s go! Zaterdag 8 juni at club BIRD Rotterdam: Burna boy vs Rema. 

    Geniet en dans de hele nacht op de afro rhytms van Burna Boy en Rema (ook van artiesten als Oxlade, Wizkid, Omah Lay and many more!🔥