fbpx

Record Sleeve Expo: Blue Note Records

BIRD organiseert in samenwerking met Desperados een serie platenhoestentoonstellingen genaamd 36 Sleeves. Deze keer duiken wij opnieuw in de omvangrijke collectie van verzamelaar Marc Janssen om een ode te brengen aan de prachtige hoezen van het New Yorkse Blue Note Records. Een aantal classic ontwerpen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van grootheden als Lou Donaldson, Jimmy McGriff, Lonnie Smith, Donald Byrd, Duke Pearson (to name a few) afgebeeld in maar liefst 36 originele platenhoezen. Enjoy!

 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Sunday 01 September

Rogê

Hij is een voor Latin Grammy genomineerde en door Brazilian Music Awards bekroonde artiest, songwriter en componist en wordt beschouwd […]

Saturday 14 December

Michelle David & The True-tones

Op zoek naar de roots van rhythm & blues, R&R en soul, werden muzikanten Onno Smit en Paul Willemsen gegrepen door de pure energie van deze muziek, en besloten ze hun eigen variant te maken. Beide heren, door de wol geverfd met hun bands Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, vonden in de Amerikaanse Michelle David dé zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul.

Thursday 10 October

Jazzbois

Een elektrische liveband en de opkomende jazz-, hip-hop- en improvscene uit Boedapest, Jazzbois, zijn internationaal opgemerkt vanwege hun kosmische, ritmische jazz en groove.