fbpx

What’s cooking at BIRD?!

The interior

Wie BIRD kent, weet vast al een aantal van deze ins and outs. Je kunt er in een intieme sfeer naar je favoriete artiest kijken of tot in de late uurtjes partyen. Maar daarnaast weet de BIRD-connaisseur ook dat het restaurant onder de rechterboog te vinden is. Wat daar allemaal te vinden is? Wel, met ‘What’s cooking at BIRD?!’ openen we aan de hand van drie artikelen BIRDs big book of secrets om het restaurant in de schijnwerpers te plaatsen. First there was the food, next het interieur! 

Het interieur van het restaurant blendt perfect samen met wat BIRD nu nét ademt: rauw, in ontwikkeling, laagdrempelig en no-nonsense. BIRDs locatie alleen al, onder de hofbogen van het vroegere Station Hofplein, toont dat hergebruik (van ruimtes en materialen) ons helemaal niet afschrikt. We zetten even de herkomst van enkele meubels en decoraties op een rijtje. 

Reduce, Reuse, Recycle

Ook BIRD weet dat duurzaamheid the way to go is. Dat is niet alleen terug te zien in ons interieur; ook is 30% van de gebruiktestroom in BIRD opgewekt door groene energie én wordt er geen gas of overbodig plastic gebruikt in de keuken. BIRD probeert bij alles de woorden reduce, reuse, recycle in het achterhoofd te houden. Vooral het hergebruik en tweede leven geven aan objecten is duidelijk wanneer we over het interieur spreken. 

Zo hebben heel wat meubels in BIRD al een eerder leven op de teller staan. De archiefkast, bijvoorbeeld, is een cadeau van Nederlandse tv- en theatermaker, televisiepresentator, acteur en schrijver Wilfried de Jong. Via de geboren Rotterdammer kwam de kast vanuit het postkantoor van Antwerpen in BIRD terecht. En wat de andere twee grote kasten (plus de lades boven) betreft: deze komen allebei uit een oude motorfabriek, al lijken ze wel als gegoten in ons interieur! 

En als je naar beneden kijkt, heb je vast eens de putdeksel zien liggen. Toen onze interieurontwerper deze tegenkwam deed het hem meteen denken aan the streets of New York. Maar wees gerust: hij is louter decoratief. Je hoeft niet te vrezen voor stoomuitlaat! ?

Interior designer Gaby

Voor de finishing touches en het unieke design kunnen wij altijd rekenen op onze eigen Gaby van Kesteren (mede-eigenaar). Zo maakte hij bijvoorbeeld de houten basis rond de grote kasten, maar ook de originele BIRD-staander is helemaal van zijn hand. 

In het volgende (en laatste) artikel van “What’s cooking at BIRD?!” maken we ode aan andere collega’s die centraal staan om jouw BIRD-restaurant-ervaring tot een perfect eind te brengen! 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This