Thursday 07 September

Togo All Stars

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)
CJP: € 8,- (pre-sale) / € 11,- (door)

Genre

Elke klank heeft zijn eigen God volgens de voodootraditie en de Togo All Stars zijn meester in het beheersen van deze complexe ritmes, aangevuld met jazzy horns. Get ready voor een avond waarop funk, soul, jazz en afrobeat samensmelten en een all-star-optreden een gegeven is.

Togo All Stars

Togo All Stars is een samenkomst van twee generaties muzikanten uit de bruisende muziekstad Lomé, hoofdstad van Togo. De jonge garde ontwikkelde zich voornamelijk op straat of in de kerk. Zo werd keyboardplayer Jean Paul D’Abeli Dowornu een lokale held doordat hij kerkbezoekers schijnbaar in trance bracht met de geluiden van zijn toetsen. Drummer Moise Kossivi Agboza was in de leer bij jazzlegende Cheikh Tidian Seck die o.a samenwerkte met Fela Kuti, Youssou N’ Dour en Hank Jones. Oude rotten in het vak zijn de vocalisten Lady Bellavi en Aguey Cudjoe, een superster in de highlife-scene van de jaren zeventig.

Way out of sadness

Voodoo zit diepgeworteld in Togo en het dagelijks leven. Deze invloeden hoor je terug in de muziek van Togo All Stars. Het nummer ‘Way out of sadness’ met zijn hypnotiseerde drums is daar het perfecte voorbeeld van. Zelfs na meerdere keren op repeat blijft het nummer aanstekelijk en verdwijnt je sadness als sneeuw voor de (Togose) zon.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 07 November

Kneebody

Saturday 11 November

Songhoy Blues

De onvervalste woestijnblues van Songhoy Blues neemt BIRD over! Ze werden gescout door Gorillaz- en Blur-zanger Damon Albarn, tourden door […]

Saturday 18 November

SOHN

Met een nieuw album, een hoop (reis)ervaring en zijn geweldige stem, staat SOHN zaterdag 18 november in Rotterdam!