fbpx

PIZZA WORKSHOP BIJ BIRD

Voor de oorsprong van de pizza moeten we naar het Napels van de jaren ‘80 van de 19de eeuw. Raffaele Esposito was destijds de eigenaar van de Pizzeria di pietro e Basta Cosi in Napels. De Pizzeria bestaat nog steeds, maar nu onder de naam Pizzeria Brandi op hetzelfde adres in Napels.

Aan het einde van de jaren ’80 van de negentiende eeuw was de pizza vooral een maaltijd dat gegeten werd door de arme mensen in de achterwijken van Napels. Raffaele Esposito werd gezien als de meesterchef van de pizza. 

De pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margherita de Savoy, de vrouw van koning Umberto I. Zij leefde van 1851 tot 1928. Tijdens hun bezoek aan Napels in 1889 kreeg zij de lokale specialiteit aangeboden: pizza. De pizza met tomaten, mozzarella en basilicum (de kleuren van de Italiaanse vlag) was haar favoriet en draagt sindsdien haar naam. In 2019 werd de bekendste pizza 120 jaar oud. De pizza valt ook onder een keurmerk van de Europese Unie.

De Italiaanse bloem
Mulino di Caputo betekend de molen van Caputo. Caputo is de achternaam van de familie die al sinds 1924 de beste soorten meel produceert.

BIRD maakt gebruik van CAPUTO BLU, deze bloem is vooral geschikt voor lange rijstijden (8+ uur). Het is een hoogwaardige kwaliteit pizzabloem met goede hydratatie, waar je een lichte en luchtige Napolitaanse pizza mee maakt. Deze bloem geeft een zacht een elastisch deeg.

De “W” waarde van bloem
De sterkte van bloem wordt uitgedrukt in een “W” waarde. Dit is de kracht dat er nodig is om het deeg te laten scheuren. Hoe hoger de W waarde, hoe sterker het gluten netwerk, hoe elastischer het deeg en dus hoe sterker het deeg. De “W” waarde van Caputo blu is 260/270.

Wil je een workshop boeken? Boek jouw workshop tussen 15:30 en 16:30. Stuur een mail naar events@bird-rotterdam.nl