fbpx

In Gesprek Met: The ♥ Below

Op de vrijdagavond gaan we bij BIRD de diepte in en nemen we je mee op een muzikale trip langs een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen. Van UK-bass en garage uit Londen, tot aan warme techno uit Detroit en melodieuze house en disco uit Chicago. Elke vrijdag is BIRD the place to be voor muzikale avonturiers op een zoektocht naar het elektronische geluid van toen, nu en morgen. We vroegen The ♥ Below residents Moody Mehran en Philou Louzolo naar hun avond en plannen voor het aankomende jaar.

1. Wie zijn jullie en wat doen jullie precies in BIRD?

Wij zijn Mehran Palad a.k.a. Moody Mehran en Philou Louzolo. Samen met dj en producer D-Ribeiro zijn wij de resident-dj’s van The ♥ Below.

2. Kunnen jullie het concept achter jullie avond beschrijven?

‘Regular providers of proper body music for you to move your ass to!’

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

Na een tijdje weg te zijn geweest willen we met The ♥ Below in 2015 doen waar we goed in zijn: nieuwe internationale undergroundhelden voorstellen aan een groter publiek. Elk van onze gast-dj’s beschikt over iets bijzonders. Zo ontvingen we kortgeleden Aquarius Heaven, die tijdens zijn dj-sets moeiteloos zang en elektronische muziek combineert. Aanstaande vrijdag ontvangen we Brawther. Naast genadig dj en producer wordt Brawther gezien als één van de sleutelfiguren binnen de Europese revival van undergroundhouse die momenteel aan de gang is.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

House! Maar ook techno, disco, en funk. We hebben niet echt een bepaald genre waar we ons tot beperken, zolang het maar superdansbaar is en vanuit liefde is gemaakt.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

Ondanks dat de focus tijdens The ♥ Below veelal ligt op housemuziek kent de avond muzikaal gezien een experimenteel karakter. We maken graag uitstapjes naar andere genres, wat past bij het eclectische van BIRD. Ook zijn we niet bang om tijdens onze avonden de diepte in te gaan, zolang de sound maar warm en soulvol blijft.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 02 May

Madison McFerrin BIRD Rotterdam

Madison McFerrin

Madison McFerrin houdt (in stijl) haar familienaam hoog. And the stakes are high: haar vader is Grammy-winnaar Bobby “Don’t Worry […]

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.