fbpx

De Platentas van

Ntjam Rosie

Iedere maand neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is Ntjam Rosie aan de beurt. Met haar concert in februari, waren wij erg benieuwd naar wat Rosie zelf thuis draait. Van guilty pleasures tot haar grootste voorbeelden: we vroegen haar het hemd van het lijf.

Hi Ntjam! Laten we beginnen bij het begin. Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Tijdens familiefeestjes werd er veel Afrikaanse muziek gedraaid. Er is niet een specifiek nummer dat ik me herinner, meer de sfeer. De muziek was altijd lekker op de dansvloer. Maar als ik toch iets moet noemen: Grace Decca met “Muyengue”.

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Mariah Carey’s MTV Unplugged.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Ik sloot mezelf op in mijn kamer met Erykah Badu’s Mama’s Gun, The Miseducation of Lauryn Hill en nog veel meer r&b- en neosoul-cd’s. Dat was helemaal mijn ding als tiener, het ontdekken van de Soulquarians en zo.

Door welke artiest(en) wilde je zelf ook zangeres worden?

Sade, Erykah Badu, Lauryn Hill, Mariah Carey, Whitney Houston en Mary J. Blige.

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En welk nummer zong je?

Hahaha, ok, lastige vraag. Zo nu en dan heb je bijzondere plekken en een bijzondere connectie met je publiek. En dan gebeurt er wel eens iets magisch met sommige nummers. Meestal zijn dat ballads, bijvoorbeeld “Again & Again”, “Bia Yon” en “Nsissim Zambe”.

Wat is je guilty pleasure, een nummer waarvan je liever niet openlijk toegeeft dat je het graag luistert (maar het komt desondanks toch in de playlist terecht)?

Ik schaam me niet zo gauw voor ‘aparte’ muziekkeuzes. Zo nu en dan vind ik het lekker om mee te zingen met Marco Borsato of oude Total Touch-hits. Dat zou je misschien niet zo gauw achter me zoeken, maar het doet me aan vroeger denken, toen ik nog een tiener was en alles nog zo lekker onbezonnen was… die goeie oude tijd.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 28 February

Ntjam Rosie

Het album Breaking Cycle van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie ontving louter lovende kritieken in alle grote dagbladen en muziektijdschriften. Het Engelse Soulandjazz.com riep het album uit tot Soul Album of the week en het eveneens Engelse Echoes Magazine verkoos het tot Beste Soul Album van 2017!

Saturday 07 March

Baby Rose

De Atlanta-based Baby Rose is hét spannendste soul- en r&b-talent van het moment. Haar rauwe, unieke sound is geïnspireerd door […]

Wednesday 25 December

BIRDbeats: Silent Disco

Silent Disco is terug met een speciale X-Mas! Je calorieën eraf dansen na het kerstdiner? We got you!