fbpx

Interview met de chef-kok van BIRD: Martin!

He’s here! Een interview met de mastermind achter de overheerlijke en altijd verrassende voor-, hoofdgerechten en desserts die je aantreft op jouw bord. Wie is deze kitchen-magician toch? Je komt erachter in dit interview!

Met wie hebben we te maken?

Met de chef-kok van BIRD, Martin! Ik ben een drukke family-man en verder een vrij rustig, ingetogen maar sociaal persoon. Ik werk al een goede 35 jaar in de horeca, waarvan de laatste paar jaar als chef-kok van BIRD.

Hoe is het koken nu tijdens de crisis?

Voor de kok in mij is het echt overleven. We hebben af en toe een Tasty Walk en ik kan mijzelf voor Cinema Culinair nog wel een beetje uitleven maar daar is dan alles wel mee gezegd. Cinema Culinair loopt gelukkig heel goed, verkoopt vaker uit dan niet.

Het wordt ook weer heel tof om het weer in BIRD fysiek te kunnen organiseren. Het koken voor mensen en de gerechten op een bord kunnen presenteren is een groot gemis. Het perfecte scenario is en blijft natuurlijk een wereld zonder corona.

Wat voor invloed heeft de coronacrisis op jouw creativiteit?

Moeilijk om te zeggen, wel wat betreft Cinema Culinair. Ik kan er mijn eigen swing aan geven en dat brengt mij toch weer op nieuwe ideeën met wat ik nog kan toevoegen aan die gerechten. Aan de andere kant haal je ook nieuwe ideeën uit het zelf uit eten gaan, iets wat ik graag doe en waar we nu ook niet aan toe komen of course

Wanneer we naar het menu kijken zien we telkens een andere keuken voorbijkomen, van Italiaans tot Aziatisch, waar komt deze creativiteit vandaan?

Het stukje diversiteit in keukens en gerechten dat we creëren, kleine toevoegingen, extraatjes, het maakt het allemaal tot een authentieke en creatieve dish. De ene keer is het een gerecht die we om de noodles heen bouwen, andere keer iets met vis, volgende keer wellicht iets nieuws met friet; het komt allemaal voorbij. Ik neem alle keukens mee, overweeg bepaalde gerechten en producten en ga dan lekker mijn gang. Ik wil ook niet te veel stilstaan bij één keuken, maar ze juist allemaal betrekken.

Hoe gaat het in BIRD?

Er staat een team dat echt vol voor elkaar gaat. Het is nu een vrij klein team waardoor iedereen goed aanspreekbaar is, goed met elkaar overweg kan, het samenwerken lekker loopt en ik de vrijheid en vertrouwen krijg in de keuken. Vanaf het moment dat ik bij BIRD binnenliep, net iets meer dan twee jaar geleden, is er natuurlijk een hoop gebeurd. We zijn er als team sterker en hechter van geworden, ik heb mijn plekje hier nu toch echt gevonden. 

Je hebt het naar je zin, gelukkig, hoe ben je bij BIRD terecht gekomen?

Ik zag de functie voorbijkomen, bekeek de website nog eens goed en wist eigenlijk direct dat ik daar moest zijn! De hele ambiance en de verhouding tussen restaurant, club en live sprak mij heel erg aan. Naast dat, is het ook de zwarte muziek en de cultuur waarin BIRD zich beweegt dat het voor mij een no-brainer maakte. 

Heb je al een alternatief gevonden om deze tijd door te komen, breien bijvoorbeeld 😉 ?

Nou breien is het niet geworden haha. Ik kijk af en toe een kookprogramma dat je op nieuwe ideeën brengt. Verder ben ik druk genoeg met mijn gezin en kom ik met hen de tijd goed door. Het wordt zelfs nog drukker met de komst van een vierde kind dus ik zit voorlopig nog niet stil wat dat betreft!

Het restaurant van BIRD gaat op dinsdag 29 juni weer open! Chef-kok Martin heeft een nieuw menu samengesteld voor culinaire verwennerijen. Het menu en het reserveringssysteem check je via onderstaande knop!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 16 November

Zwangere Guy at BIRD

Zwangere Guy

Zwangere Guy a.k.a. “Papa ZG” komt naar Rotterdam! Verwacht tijdens deze Vlaamse kraamvisite geen beschuit met muisjes, maar ijskoude bars, boombap-beats en een gezonde dosis moshpits.

Sunday 17 April

Jake Isaac at BIRD

Jake Isaac

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis […]

Friday 28 January

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter!