fbpx

Interview met de chef-kok van BIRD: Martin!

Een interview met de mastermind achter de overheerlijke en altijd verrassende voor-, hoofdgerechten en desserts die je aantreft op jouw bord. Wie is deze kitchen-magician toch? Je komt erachter in dit interview!

Met wie hebben we te maken?

Met de chef-kok van BIRD, Martin! Ik ben een drukke family-man en verder een vrij rustig, ingetogen maar sociaal persoon. Ik werk al een goede 35 jaar in de horeca, waarvan de laatste paar jaar als chef-kok van BIRD.

Hoe ben je bij BIRD terecht gekomen?

Ik zag de functie voorbijkomen, bekeek de website nog eens goed en wist eigenlijk direct dat ik daar moest zijn! De hele ambiance en deverhouding tussen restaurant, club en live sprak mij heel erg aan. Naast dat, is het ook de zwarte muziek en de cultuur waarin BIRD zich beweegt dat het voor mij een no-brainer maakte.

Wat voor muziek draai je het liefst tijdens het koken?

Soul, hiphop en R&B. 

Wie is je favoriete artiest die ooit in BIRD is geweest?

Usher, maar toen was ik er nog niet helaas.

Wanneer we naar het menu kijken zien we telkens een andere keuken voorbijkomen, van Italiaans tot Aziatisch, waar komt deze creativiteit vandaan?

Het stukje diversiteit in keukens en gerechten dat we creëren, kleine toevoegingen, extraatjes, het maakt het allemaal tot een authentieke en creatieve dish. De ene keer is het een gerecht die we om de noodles heen bouwen, andere keer iets met vis, volgende keer wellicht iets nieuws met friet; het komt allemaal voorbij. Ik neem alle keukens mee, overweeg bepaalde gerechten en producten en ga dan lekker mijn
gang. Ik wil ook niet te veel stilstaan bij één keuken, maar ze juist allemaal betrekken.

Twee keer per jaar verandert BIRD van menu, waarom is dit en hoe kies je wat er op de menu komt te staan?

Ik kijk naar de seizoenen en wat mij en de gasten aanspreekt. Daar gebruiken we de gerechten van de week voor, om vervolgens creatief mee te zijn voor een volgende menukaart.

Wat betekent BIRD voor jou?

Er staat een team dat echt vol voor elkaar gaat. Het is nu een vrij klein team waardoor iedereen goed aanspreekbaar is, goed met elkaar overweg kan, het samenwerken lekker loopt en ik de vrijheid en vertrouwen krijg in de keuken. Vanaf het moment dat ik bij BIRD binnenliep, net iets meer dan vier jaar geleden, is er natuurlijk een hoop gebeurd. We zijn er als team sterker en hechter van geworden, ik heb mijn plekje hier nu toch echt gevonden.

Het nieuwe menu van het restaurant van BIRD kun je nu online bekijken.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 10 May

Donny McCaslin

Donny McCaslin

Donny McCaslin de grensverleggende Amerikaanse componist, bandleider en saxofonist komt op woensdag 10 mei naar BIRD.

Thursday 22 June

LaLaLar

Lalalar is een Turkse drie-koppige band die weten hoe ze future-nostalgia creeëren door het mixen van retro-cinematic bass lines, electro […]

Sunday 09 April

BIRDbeats: Silent Disco Easter Sunday

Trek je finest outfit uit de kast en zorg dat je op zondag 9 april je dansschoenen aantrekt, want it’s about to go down! Na een winterslaap, staat de eerste editie BIRDbeats: Silent Disco weer voor de deur. Een paasavond lang genieten van soulvolle hiphop, r&b en funky BIRD sounds in onze Garden of BIRD.