De transformatie van Akwasi

Van lyricist naar thespian naar thespian lyricist

Op zondag 22 februari ontvangen BinnensteBuiten en BIRD Akwasi, een jonge en veelzijdige artiest die in zijn artiestenbestaan al drie gedaantewisselingen heeft ondergaan. De afgelopen jaren hebben zijn rauwe en energieke hiphop- en grimebeats via een theatertussenstop plaatsgemaakt voor een meer akoestische sound. Maar zijn flow en teksten zijn nog altijd rauw en puur en vormen een rode draad in zijn carrière. Zie hieronder de drie Akwasi’s.

Akwasi: The Lyricist

Elke hiphophead in Nederland kent Akwasi natuurlijk als frontman van de rapformatie Zwart Licht. Met hun debuutalbum Bliksemschicht, dat in 2009 door het label Topnotch werd uitgebracht, hebben Akwasi, Hayzee en Leeroy de Nederlandse hiphopscene definitief wakkergeschud. Zwart Licht bracht een frisse sound en rockte daarmee menig podium. Vooral Akwasi viel op door zijn energieke flow en zijn directe en doordachte teksten.

Akwasi: The Thespian

Tegelijk met zijn carrière als mc van Zwart Licht studeerde Akwasi aan de Toneelacademie in Maastricht en daarvóór was hij onderdeel van Likeminds. Via deze theatergroep liep hij stage bij het internationaal bekende theaterstuk Afrikaaps. Daarnaast speelde hij in het Engelse theaterstuk Hate en vervulde hij rollen in onder andere Feuten, Toren C en De Vluchtkerk. Naast theater was Akwasi ook in de films Zorn en Always Hardcore te bewonderen en was hij presentator van het programma De Slavernij Voorbij.

Akwasi: The Thespian Lyricist

In 2012 studeerde Akwasi af als Theatraal Performer en begon hij zijn nieuwe project Daar Ergens, waarin hij muziek en theater samenbrengt. Voor Daar Ergens lieten Akwasi en zijn band zich inspireren door de muziek van de overleden zanger en theatermaker Bram Vermeulen, één van Akwasi’s idolen. Het bleek een succesvolle formule te zijn, want de afgelopen twee jaar was elke voorstelling op Oerol uitverkocht. Akwasi besloot daarop een gelijknamig album uit te brengen op zijn eigen platenlabel Neerlands Dope. Eerst verscheen een mini-uitgave, opgevolgd door een dubbelalbum met bijdragen van Typhoon, Lange Frans, MC Fit, Charly Luske en Giovanca.

Naar deze laatste Akwasi kun je op zondag 22 februari luisteren in BIRD. Binnenstebuiten zorgt ervoor dat je in een intieme en relaxte setting niet alleen de mogelijkheid krijgt om van de nieuwe muziek van Akwasi te genieten, maar ook om hem het hemd van het lijf te vragen. Over zijn interessante transformaties als artiest bijvoorbeeld.

Meer info en tickets: http://bird-rotterdam.nl/agenda/akwasi-daar-ergens

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Monday 27 November

J-Hus

Sunday 26 November

JP Cooper

Sunday 10 December

Tank and the Bangas

Support: Blue Lab Beats