fbpx

de platentas van

Playing with knives

Playing with Knives’ begon haar DJ-carrière in Londen, geïnspireerd door muziekculturen uit steden als Londen, Chicago, Detroit en New York. Ze draaide al snel in gerenommeerde clubs zoals Momo, SKETCH, Plastic People, Chiltern Firehouse en 180 The Strand, waar ze het podium deelde met een scala aan artiesten zoals Lil Louis, Theo Parrish, Idris Elba, Talib Kweli, Madlib, Sir Norman Jay en Osunlade. Ze draaide op afterparties voor iconen als Madonna en Dua Lipa, Damien Hirst, Michele Lamy, Marina Abramovic en Mark Ronson en haar selector scilz maken haar tot een gevierd persoon in de Londense underground scene. 

Op vrijdag 3 mei neemt ze plaats achter de draaitafels van BIRD samen met Detroit Legend Marcellus Pittman – maar laten we eerst een kijkje nemen in haar platentas!

  1. Wat was de eerste plaat of CD die je ooit kocht?

Harold Faltermeyer – Axel F, van mijn zakgeld toen ik 8 was.

Heel veel, vooral veel house- en technoplaten die ik van de dansvloer kende maar waarvan ik geen namen wist. Zoals bijvoorbeeld Orbital – Midnight (Sasha Remix).

Prince – If I Was Your Girlfriend.

Ik laat het liever aan Detroitenaren over om de magie van hun muziekcultuur te verklaren, maar één van de factoren schijnen de extreem koude winters te zijn, waardoor mensen veel binnen zitten en veel tijd hebben om te creëren.

Ik heb in mijn operator radio show geprobeerd een stukje van die magie muzikaal weer te geven.

Hiervoor slechts drie platen uitkiezen is onmogelijk, maar ik kan wel wat genres noemen: Motown, Rock (van MC5 tot The White Stripes), Funk (Parliament/Funkadelic, Amp Fiddler), Electro (Sharevari, Cybotron/Model 500), Techno, Dilla, 3 Chairs. 

Met zoveel genres begrijp je dat drie platen echt niet gaat lukken.

52nd street – Can’t Afford (To Let You Go).

Joint Venture – Master Blaster, ik kan niet wachten om die heel hard te horen! Perfecte opwarmplaat.

Ik vind het concept ‘guilty pleasure’ lastig omdat ik me nooit schaam voor een nummer wat ik zelf heb uitgekozen. Als een nummer goed is, is hij goed, en maakt het mij niet uit wie hem gemaakt heeft. Maar wat mensen misschien niet van mij zouden verwachten, is dat ik heel blij word van Ice Spice – Actin a Smoochie.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 21 August

BBQ battle : plant based

GO OUT WITH A BANG!

Nou dat doen we hoor, geloof me!

De laatste BBQ battle van het jaar gaan we Knallen. Twee toppers die het tegen elkaar opnemen. En ze maken elk een Burger, die je nooit zal vergeten. PlantBased, lekker en liefdevol bereid, speciaal voor jou! 

Manuela Goncalves Tavares!

Deze dame is bij heel smullend Rotterdam bekend. Zwaait de scepter bij het Nieuwe Instituut. Heeft al eerder gewonnen, en dat is wat zij nu weer wil gaan doen. This Lady Doesn’t Come To Play…

Per de Man, need we say more?

Grote Vriendelijke Reus, winnaar van eerdere edities. Alleskunner en allemansvriend. TV-Kok, Local Hero en wat dies meer zijt. Je weet zelluf.

Deze Titanenstrijd, wil-kan-mag je niet missen. Komproeven en beslis!

Saturday 02 November

Moor Mother

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]

Wednesday 18 September

Baby Rose

Baby Rose maakt helende muziek voor de doellozen en gebroken harten. De genomineerde zangeres/liedjesschrijver en producer heeft van nature een uniek rijke stem die zich perfect leent voor haar krachtige, rokerige ballads waarin verloren liefdes en gebroken toekomsten worden betreurd. “Ik maak muziek om mezelf door dingen heen te helpen,” zegt ze. De indringende eerlijkheid en kwetsbaarheid die ze in haar teksten brengt, helpt op haar beurt anderen om hun gevoelens te verwerken en een plek van heling te vinden. Voor Rose is het een voortdurende reis. “Als ik iets achter ga laten, is het mensen terugbrengen naar zichzelf,” zegt ze. “Terwijl ik zelf terugkom bij mezelf, is het een voortdurende reset: Onthoud wie je bent, onthoud wie je wilt zijn.”