fbpx

Friday 12 May 2023

Book a table
Sold Out

Sticks

support: Ness

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Genre

Tell your friends

Een echte performer on stage en een belangrijke naam in de Nederlandse hiphop scene: je kent hem als Sticks (of Sticky Steez of Stickert)! Ook wel bekend van voormalige rapgroep Opgezwolle en de Fakkelbrigade is Sticks is deze hip-hoplegend één van Nederlands meest relevante en invloedrijke artiesten. Op vrijdag 12 mei staat Sticks in BIRD.

Onder de Nederlandse hip-hop luisteraars heeft hij geen introductie meer nodig. Sticks is al meer als 2 decades actief in de scene en heeft afgelopen jaar ook niet stilgezeten: in 2022 bracht hij nummers uit met namen als Zwangere Guy en D-Double en heeft hij dit jaar zijn zesde album Alles Over Hoop uitgekomen. Met classic boombap beats als ‘Geen Tijd Verspillen’ en chill R&B vibe track als ‘Gebouw’ is Sticks duidelijk van alle markten thuis en verrast hij de luisteraar met zijn sound. Niet alleen is zijn album veelzijdig qua style, ook heeft Sticks een verschillend aantal grote namen als collaborator op het album staan zoals Karsu, Zwangere Guy en Sevn Alias.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 31 October

Resavoir

Resavoir is een muziekproject geleid door Will Miller uit Chicago. Hun debuutalbum kwam uit in 2019 en kreeg veel lof van onder andere Pitchfork en VICE. Eind 2019 traden ze op bij het eerste Boiler Room Festival in Londen en namen daar een cover op van “Plight” bij Total Refreshment Centre. Dit nummer verscheen later op een compilatie van Blue Note Records. In de herfst van 2023 brengen ze hun tweede album uit, met een vernieuwde live-ensemble met nieuwe Chicago muzikanten zoals Eddie Burns, William Corduroy en Kenneth Leftridge Jr.

Monday 04 November

Talib Kweli

De Brooklynse MC Talib Kweli is een van de meest getalenteerde en maatschappelijk bewuste rappers van de afgelopen 20 jaar. Hij is internationaal bekend en streeft ernaar de top te bereiken zonder zijn verleden te verloochenen. Kweli heeft indrukwekkende samenwerkingen gehad met artiesten zoals Mos Def, Kanye West en Pharrell Williams, en heeft een veelzijdige muziekcarrière opgebouwd. In 2011 richtte hij Javotti Media op, een platform voor onafhankelijke denkers en doeners, dat muziek, films en boeken uitbrengt.

Monday 04 November

The Herbaliser

Guess who’s back? The Herbaliser komt naar Rotterdam! Na drie jaar uit elkaar geweest te zijn, komt de originele nu weer samen. Maandag 04 november staan ze met hun funky hip-hop songs in BIRD! Een unieke kans om ze weer als van ouds op te zien treden, dus zorg dat je erbij bent.