fbpx

Sunday 30 January

Neal Francis

Support: Matsu Fox

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Put on your dancing shoes! Piano-prodigy Neal Francis brengt zondag 30 januari zijn ongekende New Orleans-ritmes, rock-‘n-roll en old-school-R&B-maar-in-een-nieuw-jasje-feel sounds naar BIRD!

De Chicago-based zanger ontwikkelde op een jonge leeftijd al liefde voor de boogiewoogie piano. Op zijn 18e was Neal al aan het touren met de zoon van Muddy Waters en trad hij op als pianist voor andere prominente blues-artiesten. Van 2012 tot aan 2015 was Francis lid van de instrumental funk band The Heard. Na een turbulente periode dook Neal Francis de studio in en bracht hij zijn solo debuutalbum Changes (2018) uit.

Zijn muziek roept een vervlogen tijdperk van de hoogtijdagen van R&B op. De invloeden zijn onmiskenbaar: de vocale stijlen van Allen Toussaint en Leon Russell; de ritmes van The Meters en Dr. John; de rock-‘n’-roll van The Rolling Stones; de gospel soul van Billy Preston en de rootsmuziek van The Band. Francis brengt props aan de meesters, maar baant tegelijkertijd een nieuwe weg in het muzikale landschap.

Matsu Fox

De multi-instrumentalist, zanger, componist, producer en geluidstechnicus Matsu Fox aka Mats Voshol is wat je zou beschouwen als een schoolvoorbeeld van een veelzijdig muzikant. Na jazzpercussie te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, liet Matsu zich door de loop der jaren inspireren door andere genres zoals pop, rock en zelfs theater wat leidde tot een mix van tradionele jazz met de creatieve vrijheid die gevonden wordt in het schrijven van popsongs.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 22 February

Moonchild

Ready to drift away from here? Join us op een wolk van spirituele jazz, uplifting grooves en dromerige melodieën op 22 februari bij Moonchild in LantarenVenster! Dit zwevende groovemonster heeft tours met o.a. Jill Scott, The Internet en Stevie Wonder achter hun naam staan en komen begin 2022 met een eigen albumrelease tour; Starfruit!

Saturday 26 February

Joel Culpepper at BIRD

Joel Culpepper

London-based soul-searcher Joel Culpepper komt op zaterdag 26 februari naar BIRD en neemt mee: zijn James Brown-esque uithalen, een flinke […]

Wednesday 09 March

Curtis Harding

Dust off your cool man shades want Curtis Harding komt naar Rotterdam! De Amerikaanse genre bending singer-songwriter, drummer, guitarist en producer staat op woensdag 9 maart 2022 in Lantaren Venster. Dus drop al je plannen want hier wil je bij zijn