fbpx

Tuesday 09 November

Liraz

+ afteract Roufaida

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,50 (pre-sale) / €19,- (door)

Tickets

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Liraz, de veelgeprezen Israëlisch-Perzische zangeres, komt dinsdag 9 november naar BIRD. Get ready voor een avond vol glinsterende electropop meets pulserende dansritmes en retro Perzische sounds.

De actrice / singer-songwriter Liraz Charhi werd in Israël geboren als dochter van emigranten uit Iran, maar kon vanwege de vijandelijkheden tussen deze twee landen nooit voet in haar vaderland zetten. Hoewel Liraz in Israël is opgegroeid, heeft ze altijd geloofd dat haar cultuur Iraans is. Ze verkende haar roots in haar eerste album Nav (2018).

Voor haar tweede album, Zan (vrouw in het Farsi), werkte de Israëlisch-Perzische zangeres online samen met componisten en muzikanten uit Iran. Dat moest in het geheim gedaan worden om de blik van de mullahs en geheime politie van Teheran te vermijden. Het resultaat is haar privé-revolutie muziek om mensen te laten dansen en lachen – en vooral, na te laten denken.

Afteract Roufaida

Rotterdam based singer-songwriter en BIRD-local Roufaida produceert ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats (á la Björk, Fairuz en Aldous Harding). Na afloop van het concert geeft ze een intiem optreden in het café van BIRD.

View agenda

Have A Look At This

Friday 24 September

ALBERTINE

Tickets gereserveerd? In verband met no-shows is het belangrijk om je ticket(s) te bevestigen. Mocht je dit niet doen, dan worden […]

Saturday 02 October

BIRDbeats: Silent Disco

It’s finally that time again! Trek je finest outfit uit de kast en zorg dat je op zaterdag 2 oktober je dansschoenen aantrekt, want it’s about to go down! We brengen BIRDbeats: Silent Disco terug naar onze clubzaal. Een avond lang genieten van soulvolle hiphop, r&b en funky BIRD sounds.

Tuesday 19 October

Rum for Breakfast

De laid-back band Rum for Breakfast is ontstaan tijdens een surfvakantie in Panama. Het geheime recept? Subtiele, akoestische sounds met een snufje melancholische indierock (denk aan: Tom Misch, The Whitest Boy Alive en The National). Op 19 oktober geven ze een intieme show in het café van BIRD.