fbpx

Friday 23 December

Sold Out

LantarenVenster & BIRD present

Kraak & Smaak (Live)

at LantarenVenster

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 19,50 (Pre-sale)

Sold Out

Het alom geroemde Leidse producer trio Kraak & Smaak komt vrijdag 23 december terug naar LantarenVenster in Rotterdam met hun gerenommeerde liveshow! Al sinds het verschijnen van hun debuutalbum Boogie Angst reizen de artiesten met hun eclectische mix van funk, disco, house en elektronica een decennia lang de hele wereld over.

Vergelijkbare artiesten: Mauskovic Dance Band, Kamma & Masalo

Over Kraak & Smaak

De zes man sterke live band, Kraak & Smaak, met daarin de vaste vocale blikvangers Ivar Vermeulen en Berenice van Leer staat dan ook internationaal bekend om hun spetterende optredens, en gaf al eerder acte de presence op festivals als Glastonbury, Detroit Music Festival, Sziget en onlangs nog het Mexicaanse Trópico.

Over de muziek

Kraak & Smaak maakt sinds 2003 muziek in de genres electronica, disco, house en funk. Ze hebben tot nu toe vijf albums uitgebracht. Als dj en live act dragen ze bij aan nationale en internationale muziekfestivals. Na het Pleasure Centre album en de Scirocco EP van vorig jaar geeft de band dit jaar opnieuw plankgas met nieuwe singles en projecten, zoals de nieuwe single Doing What, een samenwerking met HIGH HØØPS van de bekende Nieuw-Zeelandse indie-act Leisure.

Over Lantarenvenster

LantarenVenster staat bekend als de plek waar alternatieve film en de beste jazz samenkomen. Met jaarlijks meer dan 120 concerten in het genre jazz, singer-songwriter en world, wordt LantarenVenster gezien als één van de beste jazzpodia in Rotterdam. Zo is er aandacht voor zowel jong als lokaal talent. Verschillende nationale en internationale sterren waaronder Joshua Redman, John Scofield, Snarky Puppy, Brad Mehldau, Marcus Miller, Orchestra Baobab en Oumou Sangaré mochten het podium betreden.

Over de organisatie

Dit is een concert dat wordt georganiseerd door LantarenVenster en BIRD.

Line-up Kraak & Smaak

Berenice van Leer – vocals
Ivar Vermeulen – vocals/guitar
Oscar de Jong – keyboards
Wim Plug – dj/beats
Rik Kraak – bass
Joris Feiertag – drums

Playlist

Wie ga je bellen? Kraak & Smaak!

Een track gemaakt die nog wel wat extra’s kan gebruiken? Bel Kraak & Smaak om de klus te klaren en je nummer wordt een instant disco-hit.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Friday 09 December

Kamma & Masalo

Natuurtalenten Kamma & Masalo komen op vrijdag 9 december naar BIRD om te draaien tijdens een nieuwe editie van 360 degrees. Het duo is met hun magische toenadering tot muziek al een lange tijd van grote waarde voor de Amsterdamse club-scene, en daarbuiten.