fbpx

Friday 09 September

Chief Xian aTunde Adjuah

Formerly known as Christian Scott

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€29,- (Pre-sale) / €29,50 (Door)

Tickets

Trompettist (én composer én producer) Chief Xian aTunde Adjuah (formerly known as Christian Scott) hoeft geen introductie meer. Het wonderkind uit New Orleans en de vaandeldrager van Stretch Music laat de toekomst van jazz zien: uitgerekt, met volop ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. Op vrijdag 9 september maakt de jonge stijlgod zijn rentree in BIRD.

Jazz’s Young Style God

Chief Xian aTunde Adjuah begon zijn muzikale opvoeding onder begeleiding van zijn oom, saxofonist Donald Harrison, toen hij pas dertien jaar was. Na het behalen van zijn diploma aan het New Orleans Center of Creative Arts, ontving hij een volledige beurs voor Berklee College of Music. En eenmaal uit de schoolbanken ging  hij meteen de planken op met o.a. McCoy Tyner, Prince, Marcus Miller, Thom Yorke, Mos Def en Solange.

Uitgerekte jazz

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. Dit nieuwe genre, waar Christian een van de vaandeldragers van is, heeft zijn wortels wel in jazz, maar is verder genreblind. De thema’s in zijn muziek zijn dan ook actueel en vaak politiek getint: van institutioneel racisme tot het homohuwelijk tot orkaan Katrina. Live schreeuwt en fluistert hij door zijn trompet heen, spoort hij je aan tot dansen én nadenken en laat je de toekomst van jazz zien.

Line-up

Chief Xian aTunde Adjuah – Trumpet/Harp
Lawrence Fields – Keys
Ele Howell – Drums
Bass – TBD
Weedie Braimah – Percussion
Brian Richburg – Percussion 2
Sax/Flute – TBD

Video

BIRD.tv: Christian Scott

Met BIRD.tv beleef je een concert niet alleen vanaf de eerste rij maar óók backstage!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 August

Xenia Rubinos

De visionaire zangeres en muziekmaker Xenia Rubinos duikt in en uit verschillende genres met haar signature power vocals en wordt […]

Saturday 03 September

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Wednesday 14 September

Oddisee & Good Compny at BIRD

Oddisee & Good Compny

Met zijn soepele raps en jazzy producties beweegt deze independent artist (hij is producer, beatmaker, boeker, fotograaf én marketeer) zich al jaren in de top van de underground. Samen met zijn 5-piece band, Good Compny, dropt de mc op woensdag 14 september zijn beats en bars in BIRD!