fbpx

Nina Hooimeijer is Rotterdamse zakenvrouw van het jaar!

Nina Hooimeijer is Rotterdamse zakenvrouw van het jaar geworden! En dat in deze bijzondere tijden, hoe dan? Nou, dat vroegen we onder andere aan haar. Hoe komt BIRD de crisis door? Wat heeft ze met BIRD voor ogen na de pandemie? Én haar hoogtepunt in BIRD *kuch* iets met Usher *kuch*, je leest het allemaal in dit interview!

Hoe ben je bij BIRD begonnen?

Ik ben vanaf het begin samen met mijn man Gaby bij BIRD betrokken geweest als investeerder. Ik heb mijzelf ingekocht en uiteindelijk zijn wij nu beiden onderdeel van het bestuur. Ik zat er zo’n anderhalf jaar en voordat ik het wist zat ik in een bestuurs-stoel.

Waar bestaat jouw huidige rol uit?

Ik draag de titel algemeen directeur wat basically “verantwoordelijk voor alles” betekent, haha. Ik hou mij bezig met de organisatie, procedures binnen BIRD, personeelsmanagement en de grootste uitdaging van dit moment; de financiën. Ik doe zelf ook de events en werk tijdens grote clubavonden in BIRD nog steeds als floormanager. Op alle niveaus blijf ik actief, zowel aansturend als uitvoerend werk, en hou ik op deze manier feeling met de hele organisatie.

Het klinkt alsof je 24/7 in BIRD aan het werk bent. Heb je ook een matras op de zaak liggen?

Haha nog net niet! Nee ik ben er wel zo’n beetje 24/7 mee bezig in mijn hoofd. Gelukkig is het ook mijn hobby, ik vind het hartstikke leuk om op de werkvloer bezig te zijn, gezellige gesprekken te voeren met medewerkers, creatief te zijn, kijken hoe we bepaalde zaken verder kunnen brengen en om de mensen blij te maken! Ja, daar kan ik zeker 24 uur in een dag, 7 keer per week mee vullen en gelukkig krijg ik er ook nog energie van.

Hoe heeft de coronacrisis jouw rol en werkzaamheden binnen BIRD veranderd?

Het is vooral mijn mindset die ik heb moeten veranderen. Er heeft een shift plaatsgevonden van geweldige events, de werkvloer en dynamische werkzaamheden naar het redden van je bedrijf en het tevreden houden van je werknemers. Je ziet in dat het redden van een bedrijf net zo goed ondernemen is als het organiseren van clubavonden, concerten en food-events. Het vergt net zoveel tijd, je probeert kosten te verminderen, nieuwe manieren te vinden om toch nog omzet te kunnen draaien (momenteel 85% verlies) en het snaveltje van BIRD boven water te houden. 

Verder sta ik normaal gesproken veel tussen de mensen die ik nu juist zoveel mogelijk moet vermijden. Dat zorgt ervoor dat je nu een hoop dingen digitaal doet, minder contact hebt met mensen en dat vond ik na tien jaar heel hard werken in BIRD ook wel is prettig. Meer rust en tijd voor mezelf.

De coronacrisis vraagt een innovatieve en creatieve aanpak, hoe doe jij dat?

Ik zeg altijd: “Schoenmaker, blijf bij je leest.” Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, ook in een vervelende crisis, en dat je niet plots dingen gaat ondernemen die niet binnen je profiel passen. Ik bedoel, zie je BIRD bijvoorbeeld al Tupperware bakjes verkopen? Ik mag hopen van niet!

Van de zomer hadden we BIRD On the Block om dichter bij de mensen te komen en BIRD letterlijk naar de mensen te brengen. Daar werken we nog steeds aan en verder houden we ons vooral bezig met BIRD’s Take Away elk weekend, zo en nu hebben we een speciale take away met een livestream, Cinema Culinair edities en nemen we deel aan de Tasty Walk door Rotterdam! Wel kunnen we door de coronacrisis nu vaker muziekclips in BIRD laten opnemen en lieten we in de eerste lockdown BIRD zelfs gebruiken als les locatie voor Codarts. Allemaal prachtige organisaties die goed passen bij BIRD en waarmee we de samenwerkingen ook na de crisis willen voortzetten.

Welke richting wil jij BIRD na de coronacrisis sturen?

We hebben flink de tijd gehad om erover na te denken wat wij willen in de toekomst. Hiervoor hebben we een visie en twee echte speerpunten opgesteld. Een van de speerpunten is het nog beter verbinden van liveprogrammering (concerten), de club en onze keuken. We denken vrij vaak in gedeeltes terwijl er veel te winnen valt wanneer we deze drie pijlers nog beter met elkaar integreren.

Een ander speerpunt is dat we meer voor kwaliteit gaan dan voor kwantiteit. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we vroeger koste wat het kost elke vrijdag en zaterdagvond een clubavond hadden. Nu willen we de zaterdagavond sowieso als clubavond houden maar kijken we naar een andere invullingen in BIRD op de vrijdagavond (denk aan talentontwikkeling en community building). Hiermee werken we aan het ecosysteem van BIRD. We proberen ervoor te zorgen dat we niet alleen een organisatie en podium zijn, maar dat mensen er graag komen omdat zij zich persoonlijk verbonden voelen en een diepere band met BIRD hebben.

BIRD kent met zijn 10 jaar al ontelbaar veel memorabele momenten, wat is jou mooiste herinnering?

Ik moet zeggen dat ik altijd wel ontroerd ben door livemuziek, de passie en kwetsbaarheid die muzikanten laten zien is erg mooi. Mijn persoonlijke hoogtepunt is het dansje van Usher voor mij. Niet alleen omdat het Usher is en hij in BIRD was, maar vooral omdat hij super aardig is en ik natuurlijk ineens de coolste moeder van Rotterdam was. Mijn kinderen zagen hun moeder met Usher op een North Sea Jazz afterparty, read that again!

Last but not least, wat maakt BIRD speciaal voor jou?

Onze mensen (the BIRD fam in andere woorden) en de positie die BIRD snel heeft weten op te bouwen binnen het culturele landschap van Rotterdam en daarbuiten. Zowel nationaal als internationaal en kwalitatief op gebied van muziek en onze rijke community. We hebben het toch voor elkaar gekregen om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt en niemand buitengesloten wordt. Binnen BIRD gaat het erom dat je mens bent en lief voor elkaar.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This