fbpx

De platentas van

Jordan Mackampa

Iedere maand neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze maand is het de ‘eer’ aan Jordan Mackampa. Jordan combineert zijn tijdloze stem met catchy melodieën, wat resulteert in een spannende mix van alternatieve pop en uplifting soul. En als je het hemzelf vraagt? Dan omschrijft Mackampa zich als: “a man who’s very honest with his emotions and his feelings, and it comes out through his music”.

Welk liedje hyped jou het meeste op voor een show?

Het ligt er aan wat voor soort show ik moet geven. Als ik alleen speel dan is het ‘Papa’s Got a Brand New Bag’ van James Brown. Als het een optreden is met een band dan heb ik een lied nodig dat een beetje dans en swagger in zich heeft. Voor mij is dit ‘Dirt off Your Shoulder’ van Jay-Z.

Naar welk lied luister je om rustig te worden na een explosieve show?

Tom Joshua is een vriend van mij, maar ook een muzikant. Hij heeft een lied genaamd ‘Meteor Showers’. Het is het meest perfecte lied dat ik ooit heb gehoord. De tune is prachtig van begin tot eind. Ik zing het zelf ook vaak. 

Wat is jouw persoonlijke favoriete lied van je nieuwe album ‘Foreigner’ en waarom?

Omdat ik dagelijks naar het album luister sinds het moment het af was, verandert het iedere dag. Op het moment is het ‘Love at First Sight’. Deze kun je alleen op het album horen. Ik denk dat je wel begrijpt waarom het mijn favoriet is als je het lied hoort. Misschien heb ik morgen een andere favoriet, maar voor nu is dit het nummer dat ik continue aan het zingen ben.

Naar welk lied luister je wanneer je van optreden naar optreden reist?

Ik zet waarschijnlijk een album op waar ik in eerste instantie niet per se naar wilde luisteren. Of ik luister naar een album dat ik vaak draai. Dit kan variëren van To Pimp a Butterlfy van Kendrick Lamar tot Every Kingdom van Ben Howard. Het verandert eigenlijk altijd. Zo luister ik nu vaak songs van de band Flyte. Zij hebben hun eerste album zo’n drie jaar geleden uitgebracht, en zijn echt cool!

Waar luister je naar wanneer je verliefd bent?

Old-school nummers van Marvin Gaye, Al Green en misschien een beetje Whitney Houston. Who knows?!

Wat is een nummer dat jou enorm heeft geïnspireerd om zelf muziek te maken?

Dan moet ik echt heel ver terugdenken. Ik denk dat het het moment was toen ik ‘Don’t Stop ‘til You Get Enough’ van Michael Jackson hoorde. Toen dacht ik: “Ik wil ook dit soort muziek maken. Of in ieder geval muziek dat mij zo laat voelen.” De track gaf me een gevoel van euforie en blijdschap; alles komt goed zolang je iets goeds hebt om naar te luisteren.

Welk lied doet je denken aan thuis?

Fast Car’ van Tracy Chapman. Het is het favoriete lied van mijn moeder, dus wanneer ik dat nummer hoor denk ik ‘Oke, cool.’

Wat is je guilty pleasure?

I’m Outta Love’ van Anastacia. Turn the volume up en ik zing overal mee!

https://open.spotify.com/playlist/2rl57lTI32BYSytp0GXwY8?si=8Q06z1kASlW49pgeB9mshQ
share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 02 September

Jordan Mackampa

Mackampa was born in Congo, grew up in London and came of age in Coventry, an industrial city in the […]

Friday 23 October

Becca Stevens

The career of singer-songwriter and multi-instrumentalist Becca Stevens has skyrocketed since her performance at North Sea Jazz Festival, but New […]

Saturday 05 September

Mamas Gun

The UK Funkateers of Mamas Gun are coming to Rotterdam! Under the leadership of Andy Platts (the Young Gun from […]