fbpx

Friday 18 March 2016

Tickets

All Eyes On:

Wu15

w/ Henry Wu & K15

Start

23:00

Ticket prices

€ 9,- (early BIRD) / € 12,- (pre-sale & door)

Tickets

All Eyes On is een clubavond met hiphop, funk, beats en elektronica als muzikale roots. De afgelopen jaren bracht All Eyes On artiesten als The Gaslamp Killer, Tuxedo, J-Rocc, Mr Scruff, LeFtO en Dego naar Rotterdam. Voor deze editie zijn Henry Wu en K15 uitgenodigd. Onder de naam Wu15 zullen zij BIRD voorzien van een gezonde dosis hiphop, broken beats, jazz, soul en house.

Henry Wu

Zuid-Londenaar Henry Wu wordt (terecht) gezien als een van de meest spannende producers van dit moment. Geïnspireerd door hiphop, broken beats, jazz, soul en house bracht hij de afgelopen jaren zowel down- als uptempo producties uit voor labels als Eglo Records, Rhythm Section en Ho Tep. Vorig jaar kreeg Henry de ultieme erkenning voor zijn talent toen een van zijn nummers werd gefeatured als Boiler Room-debuut. De onlangs verschenen samenwerking met K15 op Eglo Records zette hem definitief op de kaart en inmiddels wordt hij ook nauwlettend in de gaten gehouden door grootheden als Gilles Peterson, LeFtO, Osunlade en Toddla T. Ook met zijn jazztrio, Yussef Kamal, staat Henry op dit moment behoorlijk in the picture. Een dj, producer en muzikant om in de gaten te houden dus!

K15

K15 was jarenlang resident in het befaamde The Jazz Café in Londen. Een plek waar hij zijn muzikale kennis uitbreidde en vrijwel alles draaide. Zijn eerste releases als K15 trokken de aandacht door hun knipoog naar old school broken beats. Met zijn release op het Wild Oats-label van Kyle Hall brak hij definitief door bij een groter publiek. Net als Henry Wu put K15 uit een breed spectrum. Vorig jaar stond hij al in BIRD en zette toen de zaal op zijn kop met een set vol hiphop, broken beats, soul, funk en jazz.

Net als altijd warmt All Eyes On-resident Thelonious de zaal alvast op door je mee te nemen op een tijdreis door zijn platencollectie: van Mos Def via Flying Lotus naar Floating Points.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).