Saturday 04 July 2015

North Sea Round Town

Wouter Hamel

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,- (pre-sale) / € 19,- (door)
CJP: € 13,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Genre

Na een uitgebreide toer door Azië, waar hij een supersupersuper- (hadden we al super gezegd?) ster is, doet Wouter Hamel de Nederlandse podia, en dus BIRD, aan met de vrolijke songs van zijn nieuwste en meest poppy album, Pompadour.

Van rock naar jazz naar superster

Wouter Hamel is een waar fenomeen, over de hele wereld, maar vooral in Azië. Hij begon zijn muzikale carrière in rockbandjes maar raakte besmet met jazz tijdens zijn studie aan het conservatorium in Utrecht. Zijn eerste album, Hamel, werd gelijk bekroond met verschillende prijzen en maakte van hem een superster in Japan. Inmiddels zijn we drie platen verder en is Hamels ster nog altijd rijzende.

Pompadour

Vorig jaar verscheen Hamels vierde album, het poppy Pompadour. Was voorganger Lohengrin een meer rustige en introspectieve plaat, op Pompadour vind je weer de frisse, vrolijke songs waar Hamel bekend om staat. Dat dit album meer naar buiten is gericht merk je ook aan de vele samenwerkingen: de stemmen van o.a. Shirma Rouse, jazzlegende Mark Murphy en de Deense zangeres Penny Police komen voorbij. Ook op het podium is Wouter Hamel een feest, maar dat merk je zelf!

 

Win

Win een cd van Wouter Hamel

Enig idee met wie je naar het concert van Wouter Hamel gaat? Laat het ons weten en maak kans op een cd.

View agenda

Have A Look At This

Friday 10 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall. Tijdens […]

Thursday 17 September

Gabriel Garzón-Montano

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Gabriel Garzón-Montano werd afgelopen februari plotseling de schijnwerpers in gekatapulteerd toen zijn track “6 8” gesampled werd […]

Tuesday 19 February

Tank_and_the_Bangas - BIRD Rotterdam

Tank and the Bangas

Ze wonnen de Tiny Desk Contest, openden voor o.a. Lianne La Havas en PJ Morton en bliezen vorig jaar een […]