fbpx

Saturday 04 July 2015

North Sea Round Town

Wouter Hamel

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,- (pre-sale) / € 19,- (door)
CJP: € 13,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Na een uitgebreide toer door Azië, waar hij een supersupersuper- (hadden we al super gezegd?) ster is, doet Wouter Hamel de Nederlandse podia, en dus BIRD, aan met de vrolijke songs van zijn nieuwste en meest poppy album, Pompadour.

Van rock naar jazz naar superster

Wouter Hamel is een waar fenomeen, over de hele wereld, maar vooral in Azië. Hij begon zijn muzikale carrière in rockbandjes maar raakte besmet met jazz tijdens zijn studie aan het conservatorium in Utrecht. Zijn eerste album, Hamel, werd gelijk bekroond met verschillende prijzen en maakte van hem een superster in Japan. Inmiddels zijn we drie platen verder en is Hamels ster nog altijd rijzende.

Pompadour

Vorig jaar verscheen Hamels vierde album, het poppy Pompadour. Was voorganger Lohengrin een meer rustige en introspectieve plaat, op Pompadour vind je weer de frisse, vrolijke songs waar Hamel bekend om staat. Dat dit album meer naar buiten is gericht merk je ook aan de vele samenwerkingen: de stemmen van o.a. Shirma Rouse, jazzlegende Mark Murphy en de Deense zangeres Penny Police komen voorbij. Ook op het podium is Wouter Hamel een feest, maar dat merk je zelf!

 

Win

Win een cd van Wouter Hamel

Enig idee met wie je naar het concert van Wouter Hamel gaat? Laat het ons weten en maak kans op een cd.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen […]