fbpx

Thursday 05 September

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Welcome To New Orleans

Autumn Residency curated by Nello Biasini

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Autumn is here. Time to turn over a new leaf. En dat doen we met een nieuwe BIRDsessions-residency. Grab your passport, tourguide Nello Biasini neemt je mee op een muzikale trip over de hele wereld. We beginnen in New Orleans, stappen over in Londen, gaan terug naar Detroit en eindigen in hometown Rotterdam.

New Orleans

New Orleans is dé plek om te beginnen aan onze rondreis. Back naar waar het allemaal begon, toen het samensmelten van culturen, emoties en skills leidde tot de birth of jazz. Als geboorteplaats van jazz-legends zoals Louis Armstrong, Jelly Roll Morton en Trombone Shorty weten we meteen welke richting we deze avond induiken. Wie dan denkt een hele avond covers te horen, heeft het mis: Nello beschrijft zichzelf toch eerder als een ‘jazzy’ muzikant dan een jazzmuzikant. Dat wil zeggen: een hoop original compositions met die New Orleans-signature-sound, máár ook met een unique-Nello-stamp!

Line-up

Matthijs Geerts: organ
Federico Castelli: guitar
Thomas Pol: bass
Nello Biasini: drums & session leader

Autumn Residency Curated by Nello Biasini

Nello’s project voor de Autum Residency heet ‘Welcome To…’. Inspiratie voor de sessies haalt hij uit zijn eigen wereldburger-status. Houd je zelf ook van (muzikale) trips? Mooi. Dan zien we je – elke – donderdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

Interview

Around the world with Nello Biasini

Onze BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu sprak Nello alvast over z’n project: een muzikale reis die ons helemaal van New Orleans naar Rotterdam brengt… all aboard!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Greyheads-at-BIRD-1660

Greyheads

Greyheads is Rotterdam, en Rotterdam is Greyheads: een echte culturele melting pot, ruw en eigentijds. De band weerspiegelt haar thuisstad in de muziek die ze brengt, met als basis de wisselwerking tussen jazz en hiphop.

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van […]