Wednesday 03 May 2017

LantarenVenster, Motel Mozaique, Rotown & BIRD present:

Tinariwen

In Maassilo

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 22,-

Genre

Motel Mozaïque, Rotown, LantarenVenster en BIRD presenteren de Afrikaanse woestijnrockband Tinariwen in de Rotterdamse Maassilo. In 2012 ontving de groep Toearegmuzikanten een Grammy Award in de categorie Best World Music Album voor hun album Tassili. Hun nieuwe plaat Elwan is uit… Grammy Award #2, anyone?

Tinariwen

Tinariwen is een groep Malinese Toearegmuzikanten, die begin jaren tachtig werd gevormd in een Libisch vluchtelingenkamp. Hun hypnotiserende woestijnblues is even zalvend als bezwerend: elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep een herkenbare sound waar een geweldige kracht vanuit gaat. Tinariwen zette in 2002 de Afrikaanse woestijnrock op de (wereld)kaart met het album The Radio Tisdas Sessions. Sindsdien brachten de leden van Tinariwen nog vijf albums uit, stonden ze op festivals als Glastonbury, Coachella en Roskilde en wonnen ze meerdere awards, waaronder een Grammy voor Best World Music Album.

Verbannen opname

Tinariwen neemt zijn albums het liefst op in de woestijn van thuisland Mali, maar de onstabiele politieke toestand aldaar maakt het al een aantal jaar niet mogelijk om een nieuw album op te nemen. Week de band voor album nummer zes Emmaar nog uit naar de Verenigde Staten, Elwan – hun nieuwste album – is opgenomen onder een canvas zeil tussen de zandduinen van M’Hamid in Marokko. Dus dat gritty geluid met zand in de groeven? Ja… grote kans dat het echt zand is.

Support: The Mysterons

Article

Welke sterren deelden het podium met Tinariwen?

View agenda

Have A Look At This

Friday 25 January

Jack Broadbent BIRD Rotterdam

Jack Broadbent

Velen noem hem “The new master of the slide guitar”, Bootsy Collins noemt hem simpelweg “The real thang”. Maak kennis met […]

Wednesday 30 January

Dayna Kurtz at BIRD

Dayna Kurtz

In de States is ze iets te edgy voor een grote doorbraak – met haar genre, een mix van blues, […]

Saturday 09 February

Ares BIRD Rotterdam

Ares

Ares is terug en klinkt kalmer en volwassener dan ooit! Op zijn derde plaat Alice horen we meer zang en […]