fbpx

Saturday 19 March 2016

Tickets

The Cool Quest

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)
CJP: € 8,- (pre-sale) / € 11,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

The Cool Quest staat bekend om zijn ongekende energieke liveshows vol soul, funk en hiphop. De reputatie van toffe live-act is alleen maar gegroeid door alle festivals die de bandleden de afgelopen jaren aandeden en de talloze prijzen die ze ontvingen. Eerder zagen we de band al voorbijkomen tijdens Homegrown, maar deze keer is dat podium te klein en vullen de dame en de heren van The Cool Quest met gemak de grote zaal.

Funkin’ Badass

The Cool Quest deed voor het eerst stof opwaaien met de release van debuutalbum Funkin’ Badass in 2014. Vooral single ‘Shine’ werd flink gedraaid op de Nederlandse televisie en radio. Het regende nominaties en prijzen, zo werd de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en Radio 6 Soul & Jazz Talent en beloond met een Radio 6 Award voor Beste Groep. Ook is The Cool Quest kind aan huis bij Matthijs van Nieuwkerk, de band was maar liefst vier keer te gast in DWDD. Al deze aandacht resulteerde in een bomvolle agenda: de band gaf 120 (!) optredens in Nederland en ver daar buiten.

Hoe bouw je een feestje?

Al die shows hebben de live-reputatie van de band alleen maar versterkt. Want The Cool Quest begrijpt wel hoe je een feestje bouwt. Met een sound die klinkt als D’Angelo-in-dialoog-met-The-Roots-in-een-nineties-hiphop-mash-up weet je dat je een spannende show kunt verwachten. Dit jaar duikt The Cool Quest de clubs van Nederland in om die sound aan het publiek te laten horen. Ook staan er een nieuwe single en ep op stapel!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).