fbpx

Friday 04 September 2015

Tickets

360 Degrees

Tama Sumo

Start

23:00

Ticket prices

€ 9,- (early BIRD) / € 12,- pre-sale & door)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Op deze vrijdag is een van onze favoriete dj’s, Panorama Bar-resident Tama Sumo, voor de eerste keer te gast bij 360 Degrees. Verwacht een set die varieert van funk, disco en broken beats tot house en techno.

Van Drama tot Tresor

Tama Sumo begon haar dj-carrière begin jaren negentig in de Drama Bar, destijds een van Berlijns favoriete pre-uitgaan-spots. Het was ook een van de weinige plekken waar house werd gedraaid, techno was in die tijd namelijk de dominante elektronische stroming. Tama draaide veel vocale New York Style-house en werd al snel een van de reguliere dj’s op de gay-zaterdag in Café Moskau. Hierna begon ze met draaien in het befaamde Tresor, waar ze uiteindelijk ook een van de residents werd.

Panorama Bar en beyond…

In de jaren die daarop volgden verbreedde Tama haar muzikale stijl en werden haar sets steeds meer een mix van pop, techno, house en elektronische muziek. Muziek met veel bas en altijd diep, sexy, vies, rauw, funky en jacking. Sinds 2001 draaide ze met enige regelmaat in Ostgut, de voorloper van wat later ‘s werelds meest bekende club zou worden: Berghain / Panorama Bar. Deze gigs openden uiteindelijk de deur naar een residency in de Panorama Bar, waar Tama nog steeds een van de vaste gezichten is.

Voordat Tama Sumo in BIRD haar set begint, warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!