fbpx

Friday 07 October 2016

360 Degrees

Tama Sumo & Lakuti

Start

23:00

Ticket prices

€ 9,- (early BIRD) / € 12,- (pre-sale & door)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Voor deze editie hebben we twee eerdere gasten van 360 Degrees teruggehaald naar Rotterdam. En wel twee van onze favoriete dj’s: Panaroma Bar-residents Tama Sumo en Lakuti. Verwacht een set die varieert van funk, disco en broken beats tot house en techno.

Tama Sumo

Tama Sumo begon haar dj-carrière begin jaren negentig in de Drama Bar, destijds een van Berlijns favoriete pre-uitgaan-spots. Tama draaide veel vocale New York Style-house en werd al snel een van de reguliere dj’s op de gay-zaterdag in Café Moskau. Hierna begon ze met draaien in het befaamde Tresor, waar ze uiteindelijk ook een van de residents werd. In de jaren die daarop volgden verbreedde Tama haar muzikale stijl en werden haar sets steeds meer een mix van pop, techno, house en elektronische muziek. Sinds 2001 draaide ze met enige regelmaat in Ostgut, de voorloper van wat later ‘s werelds meest bekende club zou worden: Berghain / Panorama Bar. Deze gigs openden uiteindelijk de deur naar een residency in de Panorama Bar, waar Tama nog steeds een van de vaste gezichten is.

Lakuti

Al op jonge leeftijd had Lakuti grote interesse in muziek. Die interesse werd in eerste instantie gevoed door de soul- en funkcollectie van haar moeder en de jazzcollectie van haar grootvader, maar de grootste muzikale inspiratie kwam toen de eerste chicagohouseplaten in Soweto, waar Lakuti opgroeide, arriveerden. Eind jaren negentig verhuisde ze naar Londen om film te studeren. Maar vrijwel onmiddellijk werd ze actief in de muziekscene. Ze ontmoette er de legendarische Earl Gateshead (Trojan Soundsystem), die haar onder zijn hoede nam en met wie ze een clubavond in Plastic People organiseerde. Begin jaren nul verhuisde Lakuti naar Berlijn en zette ze het label Sud Electronic op, gevolgd door Uzuri Recordings en haar agency Uzuri Artist. Als dj stond ze in clubs als Fabric, The End, Corsica Studios en Panaroma Bar.

Voordat Tama Sumo en Lakuti hun set beginnen, warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 02 November

Salami-Rose-Joe-Louis-BIRD-Rotterdam

Salami Rose Joe Louis

Salami Rose Joe Louis luidt de artiestennaam van de nieuwste aanwinst van Flying Lotus’ grensverleggende platenlabel Brainfeeder. Het is een […]

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Friday 13 December

Kraak Smaak BIRD Rotterdam

Kraak & Smaak (DJ)

Op 13 december maakt BIRD zich weer op voor een hete clubavond, met achter de decks niemand minder dan Kraak & Smaak en DJ Supermarkt.