Friday 07 October 2016

360 Degrees

Tama Sumo & Lakuti

Start

23:00

Ticket prices

€ 9,- (early BIRD) / € 12,- (pre-sale & door)

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Voor deze editie hebben we twee eerdere gasten van 360 Degrees teruggehaald naar Rotterdam. En wel twee van onze favoriete dj’s: Panaroma Bar-residents Tama Sumo en Lakuti. Verwacht een set die varieert van funk, disco en broken beats tot house en techno.

Tama Sumo

Tama Sumo begon haar dj-carrière begin jaren negentig in de Drama Bar, destijds een van Berlijns favoriete pre-uitgaan-spots. Tama draaide veel vocale New York Style-house en werd al snel een van de reguliere dj’s op de gay-zaterdag in Café Moskau. Hierna begon ze met draaien in het befaamde Tresor, waar ze uiteindelijk ook een van de residents werd. In de jaren die daarop volgden verbreedde Tama haar muzikale stijl en werden haar sets steeds meer een mix van pop, techno, house en elektronische muziek. Sinds 2001 draaide ze met enige regelmaat in Ostgut, de voorloper van wat later ‘s werelds meest bekende club zou worden: Berghain / Panorama Bar. Deze gigs openden uiteindelijk de deur naar een residency in de Panorama Bar, waar Tama nog steeds een van de vaste gezichten is.

Lakuti

Al op jonge leeftijd had Lakuti grote interesse in muziek. Die interesse werd in eerste instantie gevoed door de soul- en funkcollectie van haar moeder en de jazzcollectie van haar grootvader, maar de grootste muzikale inspiratie kwam toen de eerste chicagohouseplaten in Soweto, waar Lakuti opgroeide, arriveerden. Eind jaren negentig verhuisde ze naar Londen om film te studeren. Maar vrijwel onmiddellijk werd ze actief in de muziekscene. Ze ontmoette er de legendarische Earl Gateshead (Trojan Soundsystem), die haar onder zijn hoede nam en met wie ze een clubavond in Plastic People organiseerde. Begin jaren nul verhuisde Lakuti naar Berlijn en zette ze het label Sud Electronic op, gevolgd door Uzuri Recordings en haar agency Uzuri Artist. Als dj stond ze in clubs als Fabric, The End, Corsica Studios en Panaroma Bar.

Voordat Tama Sumo en Lakuti hun set beginnen, warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 October

Real El Canario BIRD Rotterdam

Real El Canario

BIRD is jarig en dat betekent trakteren. En do we have a treat for you: Real El Canario!

Friday 26 October

Ge-Ology BIRD Rotterdam

Ge-ology

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes gemaakt worden.

Tuesday 30 October

Nakhane_BIRD_Rotterdam

Nakhane

Nakhane vliegt van Joburg naar Rotterdam, besprenkelt BIRD met zijn magic fairy dust en tovert de dansvloer om tot ‘a […]