Friday 18 March 2016

Submotion Orchestra

Support by Dooxs

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Submotion Orchestra is een van de meest interessante en originele bands van dit moment. Hun muziek is een caleidoscoop van elektronische bas, betoverende vocals, ambient, jazz en dub en bevindt zich ergens op de lijn die Bonobo en London Grammar met elkaar verbindt.

Van Gilles Peterson tot Pukkelpop

Submotion Orchestra ontstond zo’n zes jaar geleden in Leeds en maakte meteen diepe indruk. De eerste ep en full-length plaat werden zeer gewaardeerd door (radio-)dj’s als Gilles Peterson, Mista Jam en Trevor Nelson. Boekingen voor optredens op Europa’s grootste festivals volgden snel en de afgelopen jaren waren ze te vinden op Glastonbury, Bestival, The Big Chill, Pohoda, Outlook, Dour, London Jazz Festival en Pukkelpop. Inmiddels zijn ze toe aan hun vierde album, Colour Theory, dat afgelopen februari verscheen.

Colour Theory

Colour Theory is volgens producer Dom Ruckspin ‘radically different’ dan haar voorgangers. Er is (nog) meer aandacht voor technologie en creatieve post-productionele uitspattingen. Met vaste zangeres Ruby Wood op (parttime) sabbatical worden instrumentale tracks afgewisseld met bijdragen van stervocalisten als Andrew Ashong, Billy Boothroyd en het up and coming Catching Flies. Toch vind je op Colour Theory precies dat wat Submotion Orchestra zo bijzonder maakt: soulvolle drum-‘n-bass van een opzwepende schoonheid.

Voorafgaand aan het concert van Submotion Orchestra warmt de Rotterdamse indietronica-band DOOXS de zaal op met diepe bassen en dromerige melodieën.

Line-up

Thomas Evans: drums
Daniel Templemen: percussie
Christopher Hargreaves: bas
Alyusha: vocals
Billy Boothroyd: vocals
Tarek Modi: keys
Simon Beddoe: trompet en MPC

View agenda

Have A Look At This

Thursday 24 March

Mbongwana Star

Twee voormalige leden van de succesvolle r&b- en reggaegroep Staff Benda Bilili hebben hun oude huid afgeworpen en verkennen nu […]

Wednesday 11 May

Quantic

 

Friday 13 May

Jack Garratt

Het begon allemaal toen de Britse multi-instrumentalist Jack Garrat de uk-garageballad ‘I Couldn’t Want You Anyway’ online dropte. Dit zorgde […]