fbpx

Friday 18 March 2016

Tickets

Submotion Orchestra

Support by Dooxs

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Tickets

Submotion Orchestra is een van de meest interessante en originele bands van dit moment. Hun muziek is een caleidoscoop van elektronische bas, betoverende vocals, ambient, jazz en dub en bevindt zich ergens op de lijn die Bonobo en London Grammar met elkaar verbindt.

Van Gilles Peterson tot Pukkelpop

Submotion Orchestra ontstond zo’n zes jaar geleden in Leeds en maakte meteen diepe indruk. De eerste ep en full-length plaat werden zeer gewaardeerd door (radio-)dj’s als Gilles Peterson, Mista Jam en Trevor Nelson. Boekingen voor optredens op Europa’s grootste festivals volgden snel en de afgelopen jaren waren ze te vinden op Glastonbury, Bestival, The Big Chill, Pohoda, Outlook, Dour, London Jazz Festival en Pukkelpop. Inmiddels zijn ze toe aan hun vierde album, Colour Theory, dat afgelopen februari verscheen.

Colour Theory

Colour Theory is volgens producer Dom Ruckspin ‘radically different’ dan haar voorgangers. Er is (nog) meer aandacht voor technologie en creatieve post-productionele uitspattingen. Met vaste zangeres Ruby Wood op (parttime) sabbatical worden instrumentale tracks afgewisseld met bijdragen van stervocalisten als Andrew Ashong, Billy Boothroyd en het up and coming Catching Flies. Toch vind je op Colour Theory precies dat wat Submotion Orchestra zo bijzonder maakt: soulvolle drum-‘n-bass van een opzwepende schoonheid.

Voorafgaand aan het concert van Submotion Orchestra warmt de Rotterdamse indietronica-band DOOXS de zaal op met diepe bassen en dromerige melodieën.

Line-up

Thomas Evans: drums
Daniel Templemen: percussie
Christopher Hargreaves: bas
Alyusha: vocals
Billy Boothroyd: vocals
Tarek Modi: keys
Simon Beddoe: trompet en MPC

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).