Friday 18 March 2016

Tickets

Submotion Orchestra

Support by Dooxs

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Submotion Orchestra is een van de meest interessante en originele bands van dit moment. Hun muziek is een caleidoscoop van elektronische bas, betoverende vocals, ambient, jazz en dub en bevindt zich ergens op de lijn die Bonobo en London Grammar met elkaar verbindt.

Van Gilles Peterson tot Pukkelpop

Submotion Orchestra ontstond zo’n zes jaar geleden in Leeds en maakte meteen diepe indruk. De eerste ep en full-length plaat werden zeer gewaardeerd door (radio-)dj’s als Gilles Peterson, Mista Jam en Trevor Nelson. Boekingen voor optredens op Europa’s grootste festivals volgden snel en de afgelopen jaren waren ze te vinden op Glastonbury, Bestival, The Big Chill, Pohoda, Outlook, Dour, London Jazz Festival en Pukkelpop. Inmiddels zijn ze toe aan hun vierde album, Colour Theory, dat afgelopen februari verscheen.

Colour Theory

Colour Theory is volgens producer Dom Ruckspin ‘radically different’ dan haar voorgangers. Er is (nog) meer aandacht voor technologie en creatieve post-productionele uitspattingen. Met vaste zangeres Ruby Wood op (parttime) sabbatical worden instrumentale tracks afgewisseld met bijdragen van stervocalisten als Andrew Ashong, Billy Boothroyd en het up and coming Catching Flies. Toch vind je op Colour Theory precies dat wat Submotion Orchestra zo bijzonder maakt: soulvolle drum-‘n-bass van een opzwepende schoonheid.

Voorafgaand aan het concert van Submotion Orchestra warmt de Rotterdamse indietronica-band DOOXS de zaal op met diepe bassen en dromerige melodieën.

Line-up

Thomas Evans: drums
Daniel Templemen: percussie
Christopher Hargreaves: bas
Alyusha: vocals
Billy Boothroyd: vocals
Tarek Modi: keys
Simon Beddoe: trompet en MPC

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]