Friday 23 October 2015

Tickets

Hiphophuis & All Eyes On:

Stretch & Bobbito

Including Q&A and film Radio That Changed Lives

Start

In HipHopHuis: 20:00 (prèmiere film, Radio That Changed Lives) / 21:45 (Q&A met Stretch & Bobbito) / In BIRD: 23:00 (afterparty met Stretch & Bobbito)

Ticket prices

€ 7,50 (film, sold out!) / € 16,- (film & afterparty, sold out!) / € 13,- (afterparty)

All Eyes On brengt twee legendes naar BIRD! New Yorkse hiphopradiohelden Stretch & Bobbito bepaalden met hun radioshow het gezicht van hiphop in de jaren negentig en veranderden zo de muziekwereld voorgoed. Aanleiding voor hun komst is de documentaire Radio That Changed Lives, die All Eyes On in samenwerking met het HipHopHuis vertoont. Na de film vindt er een Q&A met de twee radiomakers plaats.

Radio That Changed Lives

In 1998 werd The Stretch Armstrong and Bobbito Show door The Source verkozen als beste hiphopradioshow allertijden. Stretch en Bobbito waren toen al een jaar of acht bezig de wereld kennis te laten maken met totaal onbekende artiesten als Nas, Biggie, Wu-Tang en Big Pun en obscure mc’s als Jay-Z, Eminem, Fat Joe en The Fugees. Dat ze oog hadden voor talent mag duidelijk zijn. De show had niet alleen hiphopkenners als luisteraars, maar had ook een cult following in de kunst- en modewereld en was zelfs uitermate populair onder gedetineerden. Velen zaten niet alleen aan de radio gekluisterd vanwege de exclusieve muziek, de humor van Stretch en Bobbito trok ook een groot deel van de luisteraars.

Reünie

Jammer genoeg kwam er einde aan de samenwerking en gingen zowel Stretch als Bobbito hun eigen weg. In 2010 was er een eenmalige reünieshow ter ere van de twintigjarige verjaardag van de radioshow. En nu is er dus de film. Radio That Changed Lives onderzoekt hoe ver de invloed van de radioshow eigenlijk reikt. Niet langer obscure mc’s als Eminem, Jay-Z en Nas komen aan het woord en laten exclusieve freestyles uit the old days horen. Na de film krijg je de kans om vragen aan dit legendarische duo te stellen. En daarna is er natuurlijk de afterparty!

In HipHopHuis:
20:00 (prèmiere film, Radio That Changed Lives)
21:45 (Q&A met Stretch & Bobbito)

In BIRD:
23:00 (afterparty met Stretch & Bobbito)

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 22 March

Esa Williams BIRD Rotterdam

Esa

Africa is calling, you better pick up the phone! Met Transistor Rhythm brengen we je de beste afro-, disco- en […]

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!