fbpx

Saturday 25 June 2016

Tickets

Shayna Steele

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Shayna Steele is zo’n artiest waarvan je de stem ongetwijfeld hebt gehoord, maar de naam misschien niet van kent. Ze zong in Broadway-musicals, deed de backing vocals voor Moby, John Legend, Queen Latifah en Rihanna en was te horen op de soundtracks van uiteenlopende films en series als Sex and the City 2 en The Sopranos. Maar naast haar reputatie als pop-en-r&b-backing-vocal-diva heeft ze ook serieuze jazz-cred. Zo werkte ze samen Bjorkestra, Dave Douglas en vooral Snarky Puppy, die haar track ‘Gone Under’ opnam op Family Dinner, Volume 1.

Een telefoontje van Moby

De muziekeducatie van Shayna Steele begon al vroeg via haar vader en peetvader, die haar kennis lieten maken met jazz. Deze lessen werden later uitgebreid door simpelweg van Mississippi naar New York te verhuizen. Hier kwam ze in aanraking met gospel en r&b en nieuwe invloeden als Ledisi en Rachelle Farrell, die ze vermengde met het geluid van de iconen uit haar jeugd: Stevie Wonder, Aretha Franklin, Chaka Khan en The Temptations. En toen kwam het telefoontje van Moby…

Minder pop en zeker minder background

Shayna droeg bij aan verschillende Moby-tracks en verzorgde steeds meer backing vocals. Voor John Legend, Queen Latifah en Rihanna, maar ook voor Bette Midler en zelfs Dolly Parton. Daarnaast begon ze met soulmate David Cook te werken aan een eigen geluid: minder pop en zeker minder background. Een ep, debuutalbum en optredens met Bjorkestra, Dave Douglas en vooral Snarky Puppy volgden. Hun (nu al legendarische) optreden tijdens North Sea Jazz Festival in 2014 betekende een serieuze boost voor haar solo-carrière. Nu is ze terug in Rotterdam, in BIRD, waar ze (o.a.) nummers van haar laatste plaat Rise laat horen.

Shayna Steele is onderdeel van het programma van North Sea Round Town. Bekijk het complete programma op www.northsearoundtown.nl.

NSRT_LOGO_ZW_POS

Playlist

5 musical showtunes met Shayna Steele

Check hier vijf showtunes Shayna Steele-style, en bewonder de souldiva en rasentertainer op 25 juni in BIRD.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).