fbpx

Saturday 21 May 2016

Tickets

360 Degrees

Sadar Bahar

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (early BIRD) / € 13,- (pre-sale & door)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Deze avond staat Sadar Bahar voor de vierde keer (weer zo’n dj die geen genoeg van ons kan krijgen) in BIRD.

Sadar Bahar begon zijn dj-carrière in de jaren tachtig in Chicago, een tijd waarin veel dj’s house en discosounds speelden. Sadar koos voor een andere weg en ging op zoek naar zeldzame, en moeilijk te vinden grooves. Het liefst struinde hij iedere dag verschillende platenwinkels af om vintage deephousesounds te vinden. Hij ging steeds verder in zijn zoektocht naar de deepest house en creëerde zo een unieke sound die hij Soul in the Hole noemde.

Inmiddels heeft zijn vinylkoopwoede – die hij zelf liefkozend een “30-year disease, a sickness” noemt – niet alleen zijn eigen huis, maar ook de kelder van zijn moeder gevuld. Zijn collectie omvat vele, vele obscure pareltjes (en soms zelfs negen verschillende versies van een en dezelfde plaat). Deze diepe muziekkennis maakt uiteraard indruk op collega-dj’s. Zo omschrijft Theo Parrish zijn dj’en als “sick, sick, sick” en bestempelt Dego zijn sets met een simpele”ridiculous”. Van Sadars set in BIRD kun je dan ook veel underground plaatjes en onbekende b-sides verwachten of zoals hij zelf zegt: ‘A lot of stuff I play, other DJ’s don’t play.’

https://soundcloud.com/weareleisure/sadar-bahar-leisure-mix-18

 

 

 

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).