Saturday 21 May 2016

Tickets

360 Degrees

Sadar Bahar

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (early BIRD) / € 13,- (pre-sale & door)

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Deze avond staat Sadar Bahar voor de vierde keer (weer zo’n dj die geen genoeg van ons kan krijgen) in BIRD.

Sadar Bahar begon zijn dj-carrière in de jaren tachtig in Chicago, een tijd waarin veel dj’s house en discosounds speelden. Sadar koos voor een andere weg en ging op zoek naar zeldzame, en moeilijk te vinden grooves. Het liefst struinde hij iedere dag verschillende platenwinkels af om vintage deephousesounds te vinden. Hij ging steeds verder in zijn zoektocht naar de deepest house en creëerde zo een unieke sound die hij Soul in the Hole noemde.

Inmiddels heeft zijn vinylkoopwoede – die hij zelf liefkozend een “30-year disease, a sickness” noemt – niet alleen zijn eigen huis, maar ook de kelder van zijn moeder gevuld. Zijn collectie omvat vele, vele obscure pareltjes (en soms zelfs negen verschillende versies van een en dezelfde plaat). Deze diepe muziekkennis maakt uiteraard indruk op collega-dj’s. Zo omschrijft Theo Parrish zijn dj’en als “sick, sick, sick” en bestempelt Dego zijn sets met een simpele”ridiculous”. Van Sadars set in BIRD kun je dan ook veel underground plaatjes en onbekende b-sides verwachten of zoals hij zelf zegt: ‘A lot of stuff I play, other DJ’s don’t play.’

https://soundcloud.com/weareleisure/sadar-bahar-leisure-mix-18

 

 

 

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]