fbpx

Saturday 21 May 2016

360 Degrees

Sadar Bahar

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (early BIRD) / € 13,- (pre-sale & door)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Deze avond staat Sadar Bahar voor de vierde keer (weer zo’n dj die geen genoeg van ons kan krijgen) in BIRD.

Sadar Bahar begon zijn dj-carrière in de jaren tachtig in Chicago, een tijd waarin veel dj’s house en discosounds speelden. Sadar koos voor een andere weg en ging op zoek naar zeldzame, en moeilijk te vinden grooves. Het liefst struinde hij iedere dag verschillende platenwinkels af om vintage deephousesounds te vinden. Hij ging steeds verder in zijn zoektocht naar de deepest house en creëerde zo een unieke sound die hij Soul in the Hole noemde.

Inmiddels heeft zijn vinylkoopwoede – die hij zelf liefkozend een “30-year disease, a sickness” noemt – niet alleen zijn eigen huis, maar ook de kelder van zijn moeder gevuld. Zijn collectie omvat vele, vele obscure pareltjes (en soms zelfs negen verschillende versies van een en dezelfde plaat). Deze diepe muziekkennis maakt uiteraard indruk op collega-dj’s. Zo omschrijft Theo Parrish zijn dj’en als “sick, sick, sick” en bestempelt Dego zijn sets met een simpele”ridiculous”. Van Sadars set in BIRD kun je dan ook veel underground plaatjes en onbekende b-sides verwachten of zoals hij zelf zegt: ‘A lot of stuff I play, other DJ’s don’t play.’

https://soundcloud.com/weareleisure/sadar-bahar-leisure-mix-18

 

 

 

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]