Thursday 26 May 2016

Roy Ayers

Start

20:30 (door: 20:00)

Ticket prices

€ 24,- (pre-sale + door)
CJP: € 20,- (pre-sale + door)

Vibrafonist en zanger Roy Ayers is een van de bekendste, meest geliefde en gerespecteerde jazz- en r&b-artiesten die vandaag de dag rondlopen. Zijn fans hebben hem de afgelopen jaren zien evolueren van een bekroonde jazzvibrafonist tot een populaire r&b-bandleider en een iconische figuur wiens muziek is gesampled door grote hitmakers als Erykah Badu, A Tribe Called Quest, Tupac en Ice Cube.

The Godfather of Acid Jazz

Al vele decennia lang staat Ayers bekend als een pionier en grondlegger van verschillende stromingen binnen de jazz. In de jaren zestig hield hij zich nog voornamelijk bezig met de meer traditionele jazz en werkte hij onder meer samen met Herbie Mann, Curtis Amy en Chico Hamilton. In de jaren zeventig en tachtig begon hij jazz te combineren met r&b en funk en produceerde hij albums voor en met verschillende artiesten, waaronder Fela Kuti. In de daaropvolgende jaren sloeg hij weer een andere richting in en verwierf hij de status van Godfather of Acid Jazz voor de grote rol die hij speelde in de ontwikkeling van dat genre.

Met zijn 76 jaar (!) is Roy Ayers nog steeds zeer actief en een veelgevraagd muzikant. Zo verscheen hij vorig jaar nog op Tyler, The Creator’s Cherry Bomb. Vanavond voor de tweede keer in BIRD!

Playlist

Everybody loves ‘Everybody Loves The Sunshine’

Jouw favoriete artiesten breinpikken sowieso gretig uit het oeuvre van Roy Ayers, maar feelgoodhit ‘Everybody Loves The Sunshine’ is wel heel populair.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 11 May

Quantic

 

Friday 08 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival gloort aan de horizon en dus ook BoogieBall. Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen […]

De platentas van

Yuna

Op BIRD-headquarters staan haar albums op repeat. Tijd dus om te vragen naar haar eerste plaat, haar kippenvelmomenten en haar guilty pleasure.