fbpx

Sunday 27 November 2016

Tickets

Pat Thomas

& Kwashibu Area Band

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Get those smiles cracking! Want deze avond staat goodvibe-preacher Pat Thomas met zijn Kwashibu Area Band in BIRD. De Ghana-born zanger draait met zijn 65 jaar al een tijdje mee maar is more alive than ever! Hij dropte de afgelopen twee jaar twee albums en liet op verschillende festivals zijn dansbare vibes horen. We dare you not to dance… (hint: it’s not gonna happen)!

Golden Baby

Thomas’ bijnaam ‘The Golden Voice of Africa’ stond eigenlijk bij zijn geboorte al vast. Hij groeide op met een muziekdocent als vader, bandleider als moeder en een oom die door heel Ghana bekend is: legendarische gitarist King Onyina (denk: Nat King Cole). Hoezo hoge verwachtingen? Gelukkig boog hij niet onder de druk… In de loop van zijn lange carrière werkte hij samen met artiesten als afrobeat-drummer Tony Allen en gitarist Ebo Taylor en haalde hij met albums als False Lover en Pat Thomas Introduces Marijata zijn gouden nickname binnen.

Back to the future

Op zijn album Pat Thomas & Kwashibu Area Band keert Thomas – na een detour van drummachines en synthloops – terug naar zijn funky highlife-sound (die o.a. resulteerde in vier sterren in de Volkskrant). Een mix van traditionele akanmuziek en westerse stijlen die gekenmerkt wordt door jazzy horns en meerdere gitaren. Pat liet afgelopen zomer de nieuwe generatie zijn sound horen op festivals als Down the Rabbit Hole, Festival Mundial en North Sea Jazz Festival. Daarnaast stapte hij de muzikale tijdmachine in en maakte een retrospectief van zijn gehele carrière: het album Coming Home is een funky overview van al zijn oude werk. Genoeg materiaal om flink op te viben? Hell yeah!

View agenda

Have A Look At This

Friday 26 July

Fela-Kuti-BIRD-Rotterdam

Finding Fela

We toveren onze Garden vanavond samen met Pleinbioscoop om tot een cinema: we zorgen voor de film, koude drankjes, versnaperingen én een afterparty.

Friday 26 July

A Tribute To Fela Kuti

Vanavond staat helemaal in teken van de Nigeriaanse politieke activist: verwacht dus een hele hoop afrobeat en soortgelijke genres!

Saturday 10 August

Blijdorp BIRD Rotterdam

Blijdorp Festival

Ook BIRD trekt er op uit dit festivalseizoen en op 10 augustus strijken we neer in Blijdorp met onze eigen stage. You know it’s good!